אצבעות ירוקות
חידושים וטיפים בנושא גינון
הענק הירוק
אם אתם מרבים לארח בגינה ודאי תשמחו לקרוא על הפטנט האיטלקי כד־בר. קמיליה – יבואנית הכדים והאדניות משיקה בימים אלה אדנית גדולת ממדים שניתן לשתול בה עצים או צמחייה מסיבית ללא חשש, ואף להשתמש בשפת האדנית בתור בר להנחת מזון קל ומשקאות. הכד עשוי מפוליפרופילן קשיח ומוצע בשני גדלים: גובה 110 ס"מ וקוטר 150 ס"מ, וגובה 120 ס"מ וקוטר 220 ס"מ. ניתן להזמין בשחור ובלבן, או בצבעים נוספים בהזמנה אישית, עם או בלי תאורה (שמעצימה את האפקט). המחיר: מ־6,000 שקלים.
קמיליה כדים ואדניות, מושב שורק, 4960975־054, 4254250־077
פלפל רמזור
בקיץ תמיד חוזרות הפנטזיות של טיול בגינה פסטורלית ונשנוש ספונטני של פרי שזה עתה נקטף. אם לא שתלתם עצי פרי, אם אין לכם גינה ויכולות הגינון שלכם מוגבלות לעציצי תבלין – אל תאמרו נואש. יצרנית הצמחים חישתיל פיתחה עבורכם את פלפל "רמזור". מדובר בזן פלפל מתוק הגדל בשלושה צבעים בשתיל אחד: אדום, צהוב וירוק. ניתן לשתול אותו בגינה או בעציצים במקומות מקורים כל עונות השנה, הוא אינו דורש השקעה מרובה ונותן פרי במהירות. הגידול הביתי מאפשר ליהנות מהטעם של פלפלים טריים שצבעוניותם מעניקה תחושה של פריחה ועושר. בשלב זה פלפל רמזור מיועד לשיווק באירופה ובהמשך ייכנס גם לשוק הישראלי. עדכונים בעמוד הפייסבוק של חישתיל
גידול הידרופוני
הגידול ההידרופוני – גידול צמחים ללא אדמה – תפס תאוצה ברחבי העולם בזכות יתרונותיו הרבים: גידול צמחים בעלות נמוכה, שימוש מופחת בחומרי הדברה, ידידותיות לסביבה והעדר לכלוך. הטכנולוגיה מאפשרת לצמחים להתפתח בקצב מהיר יותר בחצי מכמות המשאבים שצורך הגידול הקונבנציונלי. הספר "איך לגדל פירות, ירקות וצמחי בית ללא אדמה: סודות הגינון ההידרופוני נחשפים", מלמד את אומנות הגידול ההידרופוני צעד אחר צעד, משלב ההנבטה עד לשיא הפריחה, איך להתמודד עם מזיקים ומכשולים אחרים, ומספר על היסטוריית הגידול ההידרופוני הארוכה. הספר כולל מספר רב של ראיונות עומק עם מדענים, חובבים ומומחי חממה. המחיר: 21 דולר
להשיג באמזון