בואו נעשה לנו חג

| צילום: אורן דאי | הפקה ו | סטיילינג: לילך כהן

עיצוב שולחן לחג - ארבעה מעצבים וארבעה סגנונות שונים

 

שנת פריחה ושגשוג

עיצוב: שלומי אילני וחיים איפרגן לרשת ZER4U
בשולחן שולבו סט צלחות וגביעי יין של דומו ומערכת סכו"ם של ביתילי.

שולחן חגיגי עם ניחוח תיאטרלי, מלא במוטיבים המתחברים לחג. הצבעוניות היא בגוני ירוק, סגול ובורדו טרנדיים ואופנתיים. על השולחן נפרשה מפת סאטן בגוון ברונזה ועליה הונחו כלי האוכל. במרכז השולחן עוצב סידור ייחודי ששולבו עשרות ענפי ירקא ירוקים, סחלבי סוניה לבנים, זיפן אדום ופרחי קרבולת. כל אלו נשזרו בטכניקה מודרנית בתוך ובין התפוחים הירוקים. בנוסף שולבו רימונים ייחודיים בגוון בורדו.

לדברי המעצב שלומי אילני: "המוטיבים של החג הופכים לחלק בלתי נפרד מסידור הפרחים. מותר להעמיס, אין צורך לפחד ולחשוש מ"אובר סטיילינג", כל עוד נצמדים לכמה אלמנטים שחוזרים על עצמם".





שנת שלווה והתרעננות

עיצוב: האמנית ענת אורליצקי
בעיצוב השולחן שולבו מפה ומפיות של ערד, צלחות של דומו, נרות וקונפטי תפוחים של הילולה, סכו"ם של ביתילי, גביעי יין של דומו ועוגת דבש של קונדיטוריית שמו.

השולחן עוצב במראה הקלאסי של הכסף. שילוב מספר גוונים של אותה המשפחה, הן בצבעוניות של המפות והן בצלחות ובכלי ההגשה, נותן הרגשה של נינוחות לסועד והרבה כבוד לאוכל שיוגש בכלים הללו.

ענת ממליצה להתחיל לעצב את השולחן מהמרכז כלפי חוץ: להתחיל עם הקערות המרכזיות ולעבור לפרטים הקטנים שמוסיפים לכל סועד, כמו חבק למפיות, פתקית אישית וכו'. עוד היא ממליצה להניח במרכז השולחן כלים שצבעם אחיד על מנת לתת מקום לצבעוניות של האוכל. כמו כן, כדאי שכמות הכלים הנלווים, כמו מלחייה/פלפלייה וקערת הסלט, יהיו נגישים לכל ארבעת סועדים.







שנת צבעונית ואופטימית

עיצוב: תמי שמעוני ורונית לוי – נקודה בכפר
בעיצוב השולחן שולבו כלי אוכל וטקסטיל של גרינגייט ופריטים משלימים של האוס דוקטור.

שולחן עליז וצבעוני שיכול להתאים לאלו שרוצים לחוג את החג בצורה לא פורמלית. לדבריה של תמי, פמוטים או כוסות עם נרות מעניקים לשולחן החג מראה מהודר ואווירה קסומה. כדאי לשלב צבעים אהובים, במידה. לדוגמה: תכלת, ירוק ואדום ייראו נפלא יחד. פריטים קטנים כגון מלחייה ופלפלת, מפיות בד או נייר, עושים את ההבדל. להשלמת המראה – אגרטל עם פרחים טריים שיגרום לשולחן להיראות חגיגי יותר. ולסיום טיפ פרקטי: להכין שולחן צד למשקאות על מנת שיישאר מקום רב יותר על השולחן כדי שייראה נקי וחגיגי.





שנת הזדמנויות ופריצה אישית

עיצוב: לילך כהן
בעיצוב השולחן שולבו יצירות מקרמיקה של האמנית יעל ירזין, גביעי יין עם עיטורי פרחים לבנים של ביתילי, צלחות של דומו וקונפטי תפוחים של הילולה.

שולחן בר אלגנטי וחגיגי המתאים למספר מצומצם של סועדים. בעיצוב השולחן שולבו יצירותיה של יעל ירזין, השואבת השראתה מהתקופה הוויקטוריאנית, עולם הארכיטקטורה, הטקסטיל, הפרסום, הגרפיקה, צעצועי הילדים ואף מעולם הקונדיטוריה. שילוב של כלים ניטרליים בגוני לבן או שמנת, אליהם מתווספים פריטים מיוחדים ואוספים בלתי שגרתיים הנותנים את הטון.







צולם בקומה ה-11 של מלון קראון פלאזה תל אביב סיטי סנטר במגדלי עזריאלי

 

מתוך: מגזין נישה

לעשיית מנוי, לקבלת מגזין מתנה

תגובות

Silence is Golden