חוצה יבשות

ביתה של מעצבת הפנים והאספנית ורד שני מושפע משהות ארוכה בארה"ב ובאירופה - בית חם, מרובה פינות ישיבה המעוצב בסגנון כפרי, לעתים אנגלי לעתים פרובנסלי

88 שיתופים | 132 צפיות

עיצוב פנים: ורד שני
שטח המגרש: 250 מ"ר
שטח בנוי: 250 מ"ר (ארבע קומות)

ביתה של מעצבת הפנים ורד שני היה הבית הראשון שתכננה לאחר שנים שבהן עסקה בתכנון ערים, ולאחר ששבה ארצה משהות ארוכה בארצות הברית ובאירופה. השפעת השהות בחו"ל ניכרת בתכנון המבנה – בית דו-משפחתי המשותף לה ולמשפחת אחותה – הנראה מבחוץ כבית קולוניאלי אחד מרובה מרפסות רחבות, שתוכנן בהשפעת בתי אחוזה אמריקאיים.

השפעה זרה, אירופית הפעם, ניכרת גם בעיצוב הפנים – בית חם, מרובה פינות ישיבה מופרדות ומוגדרות היטב המעוצב בסגנון כפרי, לעתים אנגלי לעתים פרובנסלי. "אני דוגלת בעיצוב חללים קטנים", מסבירה שני את ריבוי פינות הישיבה.

"לדעתי כשהחלל גדול מאוד ונטול מחיצות עלולים לפספס אותו. אני יותר אירופאית בתפיסת העיצוב שלי, ודוגלת בעיצוב פינות נפרדות. הן גם יותר חמימות ואינטימיות, וגם מונעות ערבוביה ויזואלית בין הפונקציות השונות בבית".

ריבוי הפינות גם מקל על שני, אספנית נלהבת של פריטי עיצוב וריהוט יד שנייה, לשלב את האוספים שלה בבית. "אני לא מינימליסטית בתפיסה שלי", היא אומרת. "יש לי אוספים של חפצי נוי, שעונים, סלים ומנורות, וכשיש הרבה פינות בבית אפשר לשחק יותר עם הצבת הריהוט ועם העמדת הפריטים והסטיילינג".


אוסף רהיטים אקלקטי וקיר לבנים מבתים שפורקו בסלון

שימוש בחומרים טבעיים

קו עיצוב נוסף המאפיין את הבית הוא שימוש בחומרים טבעיים, חלקם בעלי מראה גולמי או מיושן, כמו ברזל, עץ, בטון וזכוכית. רצפת הבית, למשל, היא רצפת בטון מוחלק בגון חרדל-חום משתנה, ושני מסבירה כי הבחירה נבעה מהשאיפה לקבל משטח אחיד ללא פסי חלוקה לאריחים או למרצפות. חלק מפינות הישיבה המופרדות הוגדרו גם בעזרת הריצוף: פינת האוכל ופינת הקפה הצמודה לסלון, כפי ששני מכנה אותה, רוצפו בפרקט עץ אלון מיושן.

הבחירה בחומרים בעלי מראה מיושן מתבטאת גם בעמוד המחופה בלבנים מבתים שפורקו במרכז הסלון, המחבר בין שני קירות זכוכית במסגור פרופיל בלגי המשקיפים אל החצר, ובדלת הכניסה המרשימה שנרכשה בחנות מרקו פולו – דלת עתיקה מהמזרח הרחוק שהשנים ניכרות עליה לפי דורות המנעולים והבריחים המתנוססים עליה.

פריטי אספנות

רבים מהרהיטים בבית נאספו ולוקטו בשוקי פשפשים, במכירות יד שנייה בארץ ובעולם ובבתי מלאכה של אמנים או התקבלו בירושה מקרובי משפחה. חלקם אף נמצאו בזבל ושופצו על ידי בעלי הבית.

"אני משתדלת ששום דבר לא ייזרק", אומרת שני. "גם אם זה פריט ישן ומכוער, יש לו ערך סנטימנטלי בעיניי, ואני משתדלת לשפצו. אפילו כשאני ובעלי יוצאים לבילוי אנחנו יכולים לעצור ליד רהיט ישן ומטונף ברחוב ולאסוף אותו. אחר כך אנחנו מחליטים מה לעשות בו".

במרכז הסלון ניצבת ספה רכה בריפוד קטיפה חום בעלת ידיות מושב מעוגלות. היא נזרקה לרחוב על ידי בני זוג מרוסיה שחשבו שהיא מיושנת, מספרת שני. "אספתי אותה וריפדתי מחדש, ובתהליך השיפוץ הסתבר שמדובר בספה אותנטית ויקרה שכבר לא מייצרים כמותה".

לצדה ניצב הדום מבית סבתה של שני שרופד מחדש. עוד בסלון שתי כורסאות יחיד בגוני חום-שמנת – האחת בריפוד קטיפה פרחוני ורומנטי שנרכשה בחנות חדרים והשנייה כורסה בהירה בעלת ידיות מושב מעוגלות מעור שנרכשה עם שולחן הסלון בחנות מרקו פולו. לצדן מכונת תפירה עתיקה עם כיסוי עץ שנרכשה "בגרושים" בהאנגר שנמכרו בו מזכרות מתקופת מלחמת העולם השנייה בדרזדן, גרמניה.


מכונת תפירה שנרכשה כגרוטאה בגרמניה ושופצה על ידי בעלת הבית

לצד הסלון פינה ובה פסנתר שקיבלה במתנה ליום הולדתה ה-30. "יכולתי לבחור פסנתר ימאהה חדש ומבריק, אבל בחרתי בפסנתר גרמני ישן", היא אומרת. "הוא לא לגמרי תקין, אבל זה מה שאהבתי בו, שאפילו הצליל שלו נשמע ישן". עליו מונח שעון מרובע וישר קווים משוק הפשפשים בברלין המצלצל בכל חצי שעה ושעה עגולה ו"נותן לי את הטיימינג בחיים".


פסנתר גרמני ישן שבעלת הבית בחרה כמתנת יום הולדתניצב ליד הקיר המפריד בין חלל הכניסה לפינת הקפה שבמרכזה ספת קפיטונאז' אנגלית מקורית

פינת הקפה שמעבר לקיר של פינת הפסנתר הוגדרה, כאמור, באמצעות ריצוף פרקט מעץ אלון. במרכזה ספת צ'סטרפילד אנגלית מקורית משוק הפשפשים ביפו המרופדת בעור בגון בורדו בדוגמת קפיטונז', ומגוון פריטים משלימים: מקלט רדיו ישן משוק הפשפשים בברלין, שעון קוקייה מקורי מגרמניה, שגם הקוקייה שבו נהגה לקרוא בכל שעה וחצי שעה אבל הושתקה לטובת בני הבית, ושני סלי קש – אחד משוק ירקות בהמבורג ושני מפרובנס.

ניחוח פרובנס

המטבח עוצב בסגנון כפרי פרובנסלי. ארונות מטבח ירוקים משתלבים בתנור וקולט אדים בצבע בורדו של לה קוצ'ינה, ומעליהם האלמנט הבולט ביותר במטבח – קיר אריחים מצוירים בדוגמת פרחים עשירה מהמאה ה-18 שפורקו מבית בצרפת.

מהמטבח יוצאות שתי פינות ישיבה נפרדות: פינת טלוויזיה מצד אחד, שבמרכזה ספת קטיפה בגון סלמון, ומהצד השני מעין חדר אוכל אנגלי המוקף חלונות זכוכית ממוסגרים בפרופיל בלגי שרוצף אף הוא בפרקט מעץ אלון.


מטבח בסגנון כפרי פרובנסלי. קיר אריחים מצוירים מבתים שפורקו מאחד בין צבעי הירקרק והבורדו במטבח

שולחן פינת האוכל מעץ טיק נרכש בסן פרנסיסקו וכיסאות עץ מרופדים בריפוד מקורי הם מבית סבתה של שני ממזרח אירופה. את המראה האירופי הרומנטי משלימים וילונות בגון שמנת בעלי אמרת תחרה וסרטי סאטן שנתפרו מבד שהביאה מפרובנס.

המטבח ושתי פינות הישיבה הצמודות אליו יוצרים שלושה חללים מחוברים אך מופרדים המאפשרים נוחות מרבית. המטבח פתוח משני צדדיו והוא מואר ומאוורר, אבל אינו חלל פתוח לגמרי והוא נפרד מהסלון. "אנחנו גם מאוד אוהבים להשתרע כל המשפחה בפינת הטלוויזיה, והעובדה שזו פינה מוגדרת וקטנה מעניקה לנו תחושת חמימות משפחתית, ומאפשרת לשמור על סלון מסודר".


פינת האוכל הצמודה למטבח מתאפיינת במראה של חדר אוכל אנגלי

רומנטיקה בחדרים

חדר השינה של ההורים מאופיין בתקרה גבוהה במיוחד במראה משופע עם קורות עץ גושני שנבנתה על חשבון חלק מעליית הגג. מיטת ברזל מפורזלת גדולה וגבוהה במיוחד נרכשה בבית מלאכה של אמן אמריקאי. מהתקרה הגבוהה נתלה מאוורר תקרה בסגנון מפורזל ומעוטר המשתלב במראה המלכותי והרומנטי של החדר.


מיטה מברזל מפורזל מעניקה מראה רומנטי לחדר השינה בעל התקרה הגבוהה במיוחד

לצד המיטה ניצבת בובה של חייט שהובאה מצרפת, עשויה אף היא פרזולי ברזל. גם דלת העץ הכבדה של חדר השינה היא דלת שפורקה מבית ישן, הפעם מבית ביפו, ורק לאחר שנרכשה נקבע גודלו של פתח חדר השינה לפי גודלה. חדר הרחצה הצמוד לחדר ההורים חופה באריחי בטון מצוירים בגוני ירקרק ובורדו. במקום אריחי קרמיקה לחיפוי הקירות השתמשה שני בטיח מינרלי שהוא בעצם טיח המשמש לחיפוי חיצוני ועל כן עמיד ברטיבות ומתאים גם לחדרי רחצה.


ארונות עץ שחורים, מסגרת מראה במראה עתיק ורצפה מצוירת בחדר הרחצה של ההורים

חדרה של הבת בת התשע עוצב בסגנון רומנטי. המיטה הירוקה וכן ארון הבגדים והשידה הצבועים לבן מאופיינים כולם במראה של פעם והובאו מפרובנס. אהיל המנורה עשוי סרטי טול מכווצים בעבודת יד ונראה כ"ראש פרוע", ווילון השכבות בגוני שמנת וכתמתם, אף הוא עבודת יד, עוטר בשלל קשרים וסרטים המעניקים לו "מראה קצפתי".


חדרה של הילדה המעוצב בסגנון רומנטי במראה של פעם

חדר הרחצה הנוסף מתאפיין בצבעוניות עשירה: השידה האדומה שהובאה מפרובנס משתלבת בסדרת האריחים הצבעונית המחפה את דופן האמבט. כל אריח שונה מרעהו ומצויר בדוגמת פרחים, "אך מכיוון שהם מחפים שטח קטן, התוצאה לא מוגזמת", אומרת שני.

מראה של אחוזה קולוניאלית

מרפסות רחבות ידיים יוצאות מרוב חדרי הקומה השנייה ומקיפות את הבית. חלונות מעוטרים בתריסי עץ מולבנים בעבודת יד משלימים את המראה הקולוניאליסטי של הבית, שגם מבחוץ מצטיין ב"סגנון של פעם".


הבית הדו-משפחתי תוכנן במראה של אחוזה קולוניאלית מרובת מרפסות


בכניסה דלת מבית שפורק בבאלי ונרכשה במרקו פולו


פינות ישיבה בחצר האחורית שהגישה אליה היא מהסלון