מותק, הילדים ישמחו

| יעל-שחר שריד

ליהי רוזנברג-טובול מבוטיק "מותק" מכינה סוכריות מבצק סוכר

הירשמו לניוזלטרים של ifeel, וכל הכתבות הכי חמות בדרך אליכם

ברחוב שדרות יהודית בתל אביב, ישנו בוטיק סוכר בשם "מותק", המאגד בתוכו את כל המוצרים והאביזרים שנדרשים לעיצוב וקישוט עוגות לחובבנים ומקצוענים, סדנאות מרתקות למתחילים ולמתקדמים, וגם עוגות מקוריות לכל אירוע המעוצבות כיד הדמיון בהתאמה אישית.

כוהנת העוגות המעוצבות ב'מותק'

בין התאריכים 2-6 ביוני 2008 תתארח ב"מותק – בוטיק סוכר" לינדי סמית', כוהנת העוגות המעוצבות בבריטניה.
לינדי מגיעה לסדרה של 4 סדנאות בהשראת ספרה האחרון. הסדנאות הן: עוגות שחור-לבן, עוגות "משוגעות" עקומות, עוגות בצורת תיקים של מיטב המעצבים ועוגות עם תכשיטים אמיתיים.
במהלך שבוע הסדנאות ניתן יהיה לרכוש עותקים חתומים של ספרה האחרון:Cakes to Inspire & Desire וכן מוצרים ייחודיים מליין החותכנים שבבעלותה.
הסדנאות תתקיימנה בין התאריכים 2-6 ביוני 2008. להרשמה: 03:5613562 או באתר»
מחיר הסדנאות 990 עד 1,200 ₪. נותרו רק מקומות פנויים ספורים, אז כדאי למהר.

האתר motek-cakes כולל חנות מקוונת, קישורים לאתרים מובילים, דפי הסבר והדרכה, מונחים, מתכונים וטיפים, טבלת ערבוב צבעים, קטלוג עוגות, ופורום גולשים שעליו מנצחת ליהי רוזנברג-טובול – קונדיטורית, מעצבת עוגות ואמנית בצק סוכר מובילה בתחום.

את ליהי, בעלת "מותק" שזכתה במקום השלישי בתחרות קישוט העוגות הבינלאומית הנערכת מדי שנה באנגליה, פגשתי במודיעין, בבית של חברה, ואלינו חברו הילדים, עידו וגיא. הפעילויות מתאימות לילדים מגיל שלוש ומעלה או לקטנים יותר, בהשגחת ההורים.

איך עובדים עם בצק סוכר?

לושו את בצק הסוכר היטב, והכינו לשולחן שלכם כיסוי פלסטיק שניתן יהיה להסיר ולזרוק לפח לאחר העבודה. בצק סוכר לא אוהב לחות, ולכן יש להשתמש במעט מאוד מים לצורך הדבקת בצק לבצק. אם קניתם בצק סוכר לבן, דעו כי על מנת לצבוע אותו דרוש לכם מעט מאוד צבע (טיפה או שתיים יספיקו). לאחר מכן לושו היטב.

בצק סוכר מתייבש במהירות, ולכן יש לשמור את השאריות בשקית ניילון אטומה. כדי שהבצק לא יידבק למשטח העבודה ולידיים, השתמשו בקורנפלור או באבקת סוכר.

אל תשמרו בצק סוכר במקרר. הלחות תהרוס אותו.

איך צובעים?

קונים בצק סוכר לבן, צבעי מאכל בג'ל (יש הקוראים להם צבעי מאכל במשחה), קיסמים ושקיות ניילון. לשים את הבצק לצורת לכדור, על מצע קורנפלור. בעזרת הקיסם לוקחים טיפה של צבע מאכל, עושים עם האגודל גומה בבצק, מחדירים לתוכה את הקיסם ומוציאים. חוזרים על הפעולה שלוש או ארבע פעמים בתוך הגומה ולשים מחדש, עד להטמעת הצבע בבצק.

לצבעי המאכל בג'ל או במשחה ישנם כמה יתרונות: המרקם שלהם אינו נוזלי והפיגמנט שלהם מאוד דומיננטי, ולכן לא צריך הרבה מהם כדי לצבוע את הבצק. אגב, מי שחשובה לו כשרות למהדרין, צבעים ללא גלוטן, צבעים ללא אגוזים, צבעים ללא שומן או ללא הנדסה גנטית, יוכל למצוא את כל אלה בצבעי המאכל של חברת "Sugarflair".  

שרשרת אכילה

מתאים לבנים ולבנות מגיל שלוש ומעלה, וגם למבוגרים (תופתעו עד כמה אתם יכולים ליהנות).

חומרים:

  • בצק סוכר בצבעים שונים
  • מקל סוכרייה מפלסטיק
  • חוט סאטן צבעוני
  • דבק סלוטייפ
  • מספריים
  • קורנפלור בתוך מלחיה



אופן ההכנה:

  1. לוקחים סרט סאטן, חותכים ממנו חתיכה באורך השרשרת הרצויה ויוצרים קשר בקצה. בקצה השני מלפפים חתיכה קטנה של דבק סלוטייפ בצורה הדוקה, כדי להקל על הילדים בהשחלת הסרט לחרוז.
  2. ניתן ליצור הרבה חרוזים מראש לשימוש הילדים, וגם לתת להם ליצור חרוזים בעצמם. במקרה שלנו, ליהי הכינה קערית חרוזים והעמידה אותה לרשות הילדים.
  3. יוצרים כדורים עגולים באמצעות הבצק, אך כדי לחורר אותם רצוי להשתמש במקל של סוכרייה, למשל, ולא בשיפודים, מאחר שאנו עובדים עם ילדים. את המקל נעביר בתוך הכדור.
  4. את השרשרות נמלא בהדרגה בחרוזים צבעוניים, לשמחת הילדים שמגניבים לפיהם מפעם לפעם חרוז בצק סוכר צבעוני וטעים.

הערה: אפשר לתת לילדים ליצור סוכריות צבעוניות מיוחדות, אם נאפשר להם ללוש שני צבעים לחרוז שיש או ללפף נקניק בצק צבעוני סביב החרוז.





תליון לב

הכנת שרשרת שמתאימה לילדים בגיל קצת יותר גדול – שש ושבע.

חומרים:

  • חותכן
  • בצק סוכר צבעוני
  • כלי עם מעט מים
  • מכחול חדש (לא מצבעים)
  • מקל סוכרייה מפלסטיק
  • חוט סאטן צבעוני
  • מערוך

אופן ההכנה:

  1. יוצרים כדור מבצק סוכר צבעוני ומרדדים אותו בעזרת מערוך.
  2. לוקחים חותכן ולוחצים אותו אל בצק הסוכר.
  3. מוציאים את הבצק מהחותכן, ויוצרים בו חור בעזרת מקל הסוכרייה.
  4. הילדים יוכלו לקשט את הצורה בעזרת בצק סוכר בעיצוב חופשי או בעזרת חותכנים קטנים, ולהדביק את הצורות לבצק באמצעות מכחול לח ממעט מים.
  5. המתינו לייבוש במשך 24 שעות, כדי שתתקבל תוצאה סופית עמידה ומרשימה. במקרה הזה, קיבלנו תליון לב שהילדה תוכל לענוד בחג, ואולי גם תסכים להשאיל אותו לאמא כאשר היא לובשת חולצה בצבע תואם. אפשר ליצור תליונים דומים עם כיתוב ברכה ליום הולדת ואפילו עם ברכת "שנה טובה".





סוכריות על מקל

אין דבר שמחזיר אותי לילדות יותר מאשר סוכרייה על מקל, בכל הצבעים ומכל הסוגים. את הסוכריות מבצק סוכר תוכלו להכין במסיבת פיג'מות, או סתם כך אחר הצהריים – כשהילדים משתעממים. אם יש לכם סבלנות, תוכלו לעטוף בצלופן ולקשט בסרט, ולהעניק כהפתעות בימי ההולדת או בצירוף ברכה לחגים. אבל הכי חשוב – לא לשכוח להמתין לייבוש מלא 24 שעות, לפני הביס הראשון.

חומרים:

  • בצק סוכר צבעוני
  • חותכנים גדולים בצורה שתבחרו
  • מקלות סוכריות מפלסטיק
  • קערית למים
  • מכחול חדש
  • מערוך
  • קורנפלור

אופן ההכנה:

  1. צרו כדורים מבצק סוכר ושטחו אותם בעזרת מערוך, אך השאירו את הבצק בעובי שלושה מילימטר.
  2. צרו צורות בעזרת החותכנים, ולאחר מכן קחו מקל סוכרייה טבול במים ותקעו אותו בדופן של כל צורה שיצרתם.
  3. הערה: קשטו בעצמכם ואפשרו גם לילדים לקשט בעזרת חותכנים וכיד הדמיון. ושוב, את הבצק מדביקים זה לזה בעזרת מעט מאוד מים במכחול נקי.
  4. המתינו לייבוש מלא כ-24 שעות.



עוגת יום הולדת

נקנח בעוגה חביבה ומשמחת. ליהי בחרה בעוגת יום הולדת קלה להכנה, שכל אחד מאיתנו יכול להכין בבית. לציפוי עוגה בתבנית עגולה בגודל 26, נחוצים כ-800 גרם בצק סוכר. בתמונה מופיעה עוגה עגולה בגודל 16.

עוד בצק סוכר

הערה: למרות שהציפוי קל להכנה, מומלץ להכינו כניסיון פעם אחת בבית לפני ההכנה של עוגת יום ההולדת של הילד. ליהי הכינה את העוגה עבור יום ההולדת של עידו, שהשתתף עמנו בעשייה.

חומרים:

  • עוגה בחושה מוכנה בתבנית עגולה מספר 26
  • בצק סוכר לבן, 800 גרם.
  • מערוך גדול
  • קורנפלור
  • צבטן ליצירת קישוט סביב העוגה (מחיר: כ-25 שקלים)
  • טוש לכיתוב על עוגות (טוש אכיל)
  • בצק סוכר צבעוני בצבעים שונים
  • חותכן פרח
  • מחליק בצק (יש הקוראים לו "מגהץ")
  • מכחול נקי
  • מים
  • סכין

אופן ההכנה:

  1. הניחו לצדכם מראש את העוגה המוכנה.
  2. לושו את בצק הסוכר הלבן, רדדו במערוך את כדור הבצק והשאירו אותו בעובי של 4 מילימטר לפחות.
  3. השתדלו שהבצק יהיה שווה בעוביו במרכז ובקצוות. אם לא הצלחתם – לושו שוב.
  4. עברו על הבצק עם מחליק הבצק.
  5. החזיקו בשתי הידיים את הבצק הפרוס, הרימו אותו והניחו מעל העוגה. השתדלו שהוא יהיה במרכז.
  6. חיתכו בסכין את שאריות הבצק.
  7. קפלו מתחת לעוגה את קצות הבצק שנותרו.
  8. בעזרת צבטן, צרו גימור לעוגה.
  9. כעת צרו את בובת הליצן – קחו חתיכה של בצק כחול, צרו כדור, והפכו למעין טיפה בעזרת לישה בכפות הידיים.
  10. חיתכו חתך בחלק התחתון של הטיפה בעזרת סכין ליצירת שתי הרגליים.
  11. הושיבו את הטיפה על העוגה, והדביקו בעזרת מעט מים במכחול.
  12. תקעו במרכז הטיפה מקל סוכרייה.
  13. כעת צרו כפות ידיים כשתי טיפות קטנות בצבע גוף, והדביקו בעזרת מעט מים בקצות הזרועות. צרו ראש מבצק סוכר בצבע גוף, ובעזרת חותכן עגול השאירו סימן של חצי מהחותכן, חברו את הראש למקל הסוכרייה והוסיפו שני כדורונים שחורים כעיניים.
  14. צרו טיפה קטנה בצבע כתום וטיפה נוספת כזו כידיים, הדביקו לגוף בעזרת מעט מים.
  15. לצורך הכנת הנעליים, צרו טיפות מחודדות בצבע ירוק והצמידו אותן לקצה הרגליים בעזרת מכחול לח.
  16. לעיטור בגד הליצן, הוסיפו "כפתורים" צבעוניים.
  17. העוגה והליצן מוכנים.













 

מתוך: מגזין הורים וילדים

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

הכתבות הכי מעניינות שירתקו אתכם אל מסך המחשב עכשיו ב-Twitter

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden