סובב עולם

שולחן Fairy Tales
שולחן Fairy Tales

פסלי פורצלן מקועקעים, מכונת אספרסו עתידנית, מגדל מים יוצא דופן ועוד חדשות עיצוב ואדריכלות מרחבי הגלובוס

88 שיתופים | 132 צפיות
La Fenice
La Fenice

מכונת הקפה המושלמת
מעצב המוצר הישראלי רועי גרינפלד עיצב לחברת La Fenice האיטלקית מכונת אספרסו. את ההשראה למכונה שאב גרינפלד מעיצובים מראשית המאה ה־20, כמו מכונת האספרסו הראשונה (1901) של לואיג'י בזרה. המכונה בעלת העיצוב העתידני עשויה מחומרים עמידים ואיכותיים כגון אלומיניום, זכוכית ועץ, המשולבים יחד באופן שנותן הרגשה של יצירה עבודת יד. לבד מעיצוב לעילא ולעילא מבטיחה המכונה חיסכון של 80 אחוזים בצריכת החשמל ושליטה בלחץ, בקצב הזרימה ובטמפרטורה. את המכונה ייצרו בקרוב ב-La Fenice מילאנו, ולנו נותר רק לקוות שהקשר הישראלי יסייע להעלותה ארצה.

צילום: באדיבות Carl Hansen & Son
צילום: באדיבות Carl Hansen & Son

כיסא החלומות של טדאו אנדו
הוא זכה בפרס פריצקר, מעריציו נוסעים ברחבי העולם בעקבות המבנים שלו, ועכשיו ניתן גם לשבת על אחת מיצירותיו של האדריכל היפני טדאו אנדו. אנדו עיצב כיסא ארגונומי עבור חברת העיצוב הדניתCarl Hansen & Son, המשקף את עבודתו הפשוטה והמעודנת ובה בעת מהווה מחווה לסגנונו של המעצב הדני הנודע הנס י' וגנר (Hans J. Wegner). בדומה לבנייניו הבנויים כמעט אך ורק מבטון, גם במקרה הזה אנדו מינימליסטי ומסתפק בדיקט בלבד. עם זאת, כיוון שאת הדיקט ניתן לכופף רק לכיוון אחד ומכיוון שהעיצוב דרש יותר מכך, פיתחו שותפיו הדנים טכניקות ייצור חדשות שאפשרו את השימוש בדיקט כאילו היה פלסטיק.

שולחן Fairy Tales
שולחן Fairy Tales

סיפורי אגדות
ליד המיטה מונח לו ספר שתכננתם לקרוא ועליו עוד אחד ועוד אחד. אותו דבר בסלון – הספר שהתחלתם לקרוא נחבא תחת הספר שהגעתם לאמצעו, מעליהם הספר שרציתם להתחיל לקרוא ואולי לעולם לא תמצאו לכך את הזמן, וכך הלאה וכך הלאה. ערמת הספרים הזאת, שיושבת שם ומחכה לכם, היא מקור ההשראה לשולחן Fairy Tales שעיצבו מרתה לאונדי ומרקו רומנלי, צמד אדריכלים ובעלי המשרד Laudani & Romanelli. השולחן, שעשוי עץ לִבנה, נראה כמו ערמת הספרים הזאת, רק שהפעם אתם יכולים להניח עליהם חפצים אחרים בלי להרגיש רגשות אשם על כך שלעולם לא תגיעו אליהם באמת.

פורצלן מקועקע. צילום: Galerie LJ@
פורצלן מקועקע. צילום: Galerie LJ@

פורצלן מקועקע

האמנית הבריטית ג'סיקה הריסון (Jessica Harrison) יצרה סדרת פסלי פורצלן עדינים של נשים בשמלות נשף מפוארות. במבט ראשון הם מזכירים את האוספים הנוסטלגיים מבית סבא וסבתא, אבל מבט מעמיק יותר בהם מגלה הבדל משמעותי: כל אישה שבירה כזו מכוסה קעקועים של יורדי ים מצווארה עד שורש כף ידה. הריסון, שסיימה אשתקד את הדוקטורט שלה שבו חקרה את היחסים בין החללים הפנימיים והחיצוניים של הגוף, מציגה בעבודה הזו מודל רב כיווני של העור המתפשט, כמעין מרחב שמתערבבים בו הגוף והעולם. הפסלים הענוגים אך המסוקסים מסמלים דרך חלופית לחשיבה על גוף האדם, שחורגת מהמסורת הבינארית של פנים וחוץ.
אם אתם באזור אדינברו בתקופה הקרובה, תוכלו לראות עבודות נוספות שלה ב־Jupiter Artland. התערוכה "Broken" תציג שם עד 28 בספטמבר.

Recycled Stones. צילום: Ghigos Ideas
Recycled Stones. צילום: Ghigos Ideas

תקופת האבן
אובייקטים מחומרים ממוחזרים הם לא בדיוק המצאת השנה, אבל קולקציית הכלים החדשה של הסטודיו האיטלקי גיגוס (Ghigos) לקחה את כל העניין הזה כמה צעדים קדימה. באוסף הכלים Recycled Stones אובייקטים לשימוש ביתי יומיומי, שנוצרו ממחזור של שאריות אבן. אנשי הסטודיו מעניקים למושג המעורפל "אחריות סביבתית" משמעות שלמה ומקיפה יותר, והעבודות שלהם מפיחות חיים חדשים ויצירתיים בשאריות החומר השכיח. עד כה יצר הסטודיו פמוטים, עציצים ואגרטלים, שאם תבחרו לשלב אותם בביתכם תוכלו גם אתם להרגיש שסייעתם בהפיכת העולם למקום ירוק יותר.

 

צילום: March Studio
צילום: March Studio


מלון העץ
המתחם החדש NewActon בקנברה, אוסטרליה, מכיל משרדים פרטיים, בתי עסק, דירות מגורים ובית מלון אחד – Hotel Hotel – שהכניסה בשעריו מטשטשת את הגבולות בין פנים לחוץ באופן מרהיב. לכל אורך שביל הכניסה הותקנו אלפי מטרים של קורות עץ, חלקן תלויות באוויר ואחרות משמשות כמדרגות גדולות המובילות ללובי ולבר. ניגוד מקסים נוצר בין מדרגות העץ הכבדות והמקורקעות לבין העץ התלוי כתריסי ענק על החלונות. החומרים שנבחרו לקירות הלובי, כמו גם לאזורי הישיבה השונים, הם בטון טרומי ועץ מרובד חשופים כמעט לגמרי, והם תוחמים בקלילות את החללים בעלי השימושים השונים. על התכנון חתום סטודיו March האוסטרלי, שגם זכה על העיצוב בפרס Art in Architecture של מכון האדריכלות האוסטרלי.

מוזיאון הקשר הקוריאני. צילום: Chae Pereira
מוזיאון הקשר הקוריאני. צילום: Chae Pereira

מוזיאון הקשר הקוריאני
השם צ'אנג אוצ'ין (Chang Ucchin) אולי לא אומר לכם הרבה, אבל אזרחי דרום קוריאה מתייחסים אליו כאל אחד הציירים המודרניים החשובים ביותר שפעלו במדינה, וזאת סיבה טובה מספיק להקים מוזיאון שלם לכבוד יצירתו. על משימת התכנון וההקמה הופקד משרד האדריכלים המקומי Chae Pereira, שבחר כבסיס לבניין צורה של קשר, השואבת השראה מסגנונו המופשט של אוצ'ין.
המוזיאון ממוקם במפגש בין שני נהרות, וארבע הכנפיים היוצאות ממרכזו ממסגרות את הנופים סביב כאילו היו תמונה. שטחי הפנים לבנים כולם ומעניקים למשוטט במוזיאון תחושה של הימצאות במבוך נעים עם קיצורי דרך חזותיים ומתחים בלתי צפויים. המיזוג בין אור יום טבעי וצלליו לבין הנופים הנשקפים ברקע מרגיש יותר כמו טיול בטבע מאשר כמו ביקור במוזיאון.

צילום: Stijn Poelstra
צילום: Stijn Poelstra

לטפס על מגדל המים
הפארק הלאומי De Wieden באוברסל (Overijssel), הולנד, זכה לאחרונה לתוספת מרשימה – מגדל מים שיצא משימוש הפך לעמדת תצפית מעוצבת בגובה 45 מטרים. תפקידו של משרד האדריכלים Zecc היה להפוך את המגדל הישן והלא שמיש הזה לנגיש לציבור, והם בחרו לעשות זאת באמצעות התקנת מדרגות במסלול מרובע לכל אורכו של המגדל. המדרגות עשויות לוחות שבבי עץ גרוסים לחתיכות (osb), המעניקים ניגוד חם לבטון האפור והקר של המגדל. חיצוניותו של המגדל כמעט ולא שונתה למעט ארבעה חלונות גדולים שנפערו בחלקו העליון.