החג שעליו מרוחה החמאה: שני קינוחים מפנקים לפסח

קרמבל בננות בניחוח קינמון | צילום: בן יוסטר
קרמבל בננות בניחוח קינמון | צילום: בן יוסטר

כשחמאה דנית רכה ומעודנת פוגשת חומרי גלם איכותיים, הפסח הופך לחגיגה קולינרית עשירה. 
שני מתכוני קינוחים חלביים לחג טעים וקטיפתי במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | וילי פוד

צילום בן יוסטר | סטיילינג תמר סגל | מתכונים אבי ביטון

קרמבל בננות 
בניחוח קינמון

קרמבל בננות בניחוח קינמון
קרמבל בננות בניחוח קינמון

קרמבל הוא האח האמריקאי והפרוע של הטארט הצרפתי. במקום לדייק במידות, ללוש, לקרר ולרדד, כמו שהצרפתים עושים בדייקנות רבה, מערבבים ב–2 דקות את כל מרכיבי הבצק ופשוט מפזרים על תבנית עם פירות ואופים. האמת היא שאנחנו מעדיפים את הגרסה הזאת על פני הגרסה הצרפתית.

החומרים ל–4–6 מנות

4 בננות בשלות
5 כפות סוכר
1 כפית קינמון

לבצק

300 גר’ קמח מצה
200 גר’ ממרח חמאת לורפק ללא מלח
100 גר’ סוכר
3 כפות קוקוס
3 כפות אבקת שקדים
5 כפות חלב קר

להגשה

גלידת וניל

אופן ההכנה

מפזרים על הבננות סוכר וקינמון ומניחים את הבננות בתבנית חסינה לחום בקוטר 24 ס”מ.

מערבבים את כל חומרי הבצק עד ליצירת פירורים ומפזרים את הפירורים על הבננות.

אופים בחום של 200 מעלות כ–15 דקות.

מגישים עם גלידת וניל.

עוגיות חמאה, אגוזים ושוקולד מריר

עוגיות חמאה, אגוזים ושוקולד מריר
עוגיות חמאה, אגוזים ושוקולד מריר

עוגיות חמאה, אגוזים ושוקולד מריראין כיף גדול יותר מלקום בבוקר החג ולהתפנק עם צנצנת עוגיות טעימות ופריכות. כדאי להכין מתכון כפול כי הן נחטפות בעודן חמות.

החומרים ל–25 עוגיות

100 גר’ ממרח חמאת לורפק ללא מלח
100 גר’ סוכר
100 גר’ קמח תפוחי אדמה
50 גר’ קמח מצה (טחון דק לעוגות)
חלמון מביצה בגודל L
1 כפית תמצית וניל
100 גר’ תערובת אגוזים (מלך, פקאנים) ו/או שקדים גרוסים גס
150 גר’ שוקולד מריר מומס עם כף מים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל–160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את ממרח החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמחים ומעבדים לתערובת אחידה.

מוסיפים את החלמון, הווניל ותערובת האגוזים, מערבבים כדקה ומפסיקים את פעילות המיקסר.

יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 2–3 ס”מ ומניחים בתבנית המרופדת במרווחים של כ–4 ס”מ בין העוגיות.

אופים במשך 15–17 דקות בתנור החם.

מוציאים את העוגיות מהתנור, מצננים כדקה ואז טובלים אותן בשוקולד המריר.

מאחסנים בכלי אטום עד כשבוע.