ניוקי ים תיכוני ללא גלוטן

מתכון מרענן וקליל לניוקי בסגנון ים תיכוני. הבונוס: הניוקי ללא גלוטן, וניתן להשיגו במחלקות ה"ירוקות" ברשתות השיווק בכל רחבי הארץ. לבריאות!

88 שיתופים | 132 צפיות
ניוקי ים תיכוני ללא גלוטן | צילום: יח"צ
ניוקי ים תיכוני ללא גלוטן | צילום: יח"צ

החומרים ל־4 מנות:

2 חבילות ניוקי ללא גלוטן Green,

שמן זית,

4 עגבניות קצוצות דק,

1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים קצוצים גס,

1 כוס פטרוזיליה קצוצה,

מיץ מלימון אחד,

200 גר' גבינת פטה מפוררת,

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

ממלאים סיר ב־4 ליטר מים, ממליחים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים לסיר את הניוקי. כשהניוקי צפים, ממתינים 2 דקות ובעזרת כף מחוררת מעבירים אותם לקערה עם מעט שמן זית (למניעת הידבקות).

מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה וגדולה, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומקפיצים כ־3 דקות, עד שהעגבניות מתרככות קלות. מוסיפים למחבת את הזיתים, הפטרוזיליה והניוקי ומערבבים מעל להבה חזקה במשך 3 דקות.

יוצקים למחבת את מיץ הלימון וממשיכים לערבב כך שהניוקי מצופה באופן שווה בתערובת ובמיצי הבישול. מתבלים בפלפל שחור ובמעט מלח.

מעבירים את הניוקי לצלחות הגשה, מפזרים מעל את הפטה המגוררת ומגישים מיד.