סלט אטריות אורז ללא גלוטן רענן ומתקתק

סלט אטריות אורז ללא גלוטן רענן ומתקתק | צילום: יח"צ
סלט אטריות אורז ללא גלוטן רענן ומתקתק | צילום: יח"צ

חובבי טרנד הבריאות הכולל מאכלים ללא גלוטן כבר יודעים שבכל רשתות השיווק ניתן להשיג היום חומרים במחלקות ה"ירוקות". כשזה כל כך קל, איך אפשר לעמוד בפני מתכון מרענן לסלט אטריות אורז עם ירקות ירוקים וגבינה צפתית?

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־4 מנות:

1 חבילת אטריות אורז אדום Green

4 מלפפונים חצויים ופרוסים דק

1 חסה ערבית קטנה שטופה ופרוסה דק דק

1/2 בצל סגול פרוס דק

1 כוס אדממה (פולי סויה) חלוטים לדקה במים רותחים

200 גר' גבינה צפתית חתוכה לקוביות

לרוטב: 1/3 כוס מיץ לימון

4 כפות דבש אורגני Green

2 שיני שום כתושות

1/3 כוס שמן קנולה

1/3 כוס שמן זית

מלח

אופן ההכנה:

מבשלים את האטריות במים רותחים ומומלחים במשך 4 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.

מערבבים את האטריות בשמן זית (למניעת הידבקות) וקוצצים אותן לפיסות באורך 5 ס"מ.

מעבירים את האטריות לקערה יחד עם כל המרכיבים.

מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.