ניוקי פריזאיים

ניוקי פריזאים | צילום: בן יוסטר | שף: ניר ויימן
ניוקי פריזאים | צילום: בן יוסטר | שף: ניר ויימן

ניוקי פריזאים כלל אינם דומים לאלו המוכרים לכם ומוכנים מרביכה מלאה גבינות טובות נשכנסת למנות קטנות למים רותחים. כאן הם משודכים לרוטב שמנת עדין שמשאיר את טעמם המקורי

88 שיתופים | 132 צפיות

חומרים ל-6 מנות

לניוקי

‏100 גרם חמאה
1 כף שטוחה חרדל דיז'ון
1 כף שטוחה מלח
1 כוס מים
200 גרם (½1 כוסות פחות כף) קמח
40 גרם (1/3 כוס) פקורינו של "גד" מגוררת
50 גרם (1/3 כוס) "מוצרלה מגורדת" של "גד"
2 ביצים + חלמון

לרוטב

‏2 כוסות שמנת מתוקה 38%
1/4 כוס פקורינו של "גד" מגוררת
2 כפות מחית כמהין
מלח
2 כפות חמאה

לטיגון

‏3 כפות שמן זית

להגשה ולקישוט

פקורינו של "גד" מגוררת (להשיג במעדניות בסופר)
עלי מיקרו,  ירקות בייבי (צנוניות, גזרים וכו')

ניוקי פריזאים | צילום: בן יוסטר | שף: ניר ויימן
ניוקי פריזאים | צילום: בן יוסטר | שף: ניר ויימן

אופן ההכנה

‏1. מכינים את הניוקי: ממיסים חמאה בסיר עם חרדל, מלח ומים. מוסיפים קמח ומערבבים 6-5 דקות עד שהוא סופג את הנוזלים ונראה כאילו התייבש. מכבים את הלהבה.

2. מוסיפים גבינות ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים ביצים וחלמון בהדרגה וממשיכים לערבב עד שהן נבלעות בתערובת (בהתחלה זה ייראה כאילו הבצק נשבר, אבל בסופו של תהליך מתקבל בצק חלק).

3. מעבירים את הבצק לשקית זילוף וחותכים את הקצה כך שיתקבל פתח ברוחב כ-2 ס"מ.

‏4. מרתיחים מים בסיר רחב ומוסיפים מעט מלח. ממלאים קופסה או קערה גדולה במים עם הרבה קרח.

‏5. לוחצים מעט על שקית הזילוף ומדי 2 ס"מ קוטעים בעזרת מספריים ליצירת פיסות קטנות, שנופלות למים הרותחים. ברגע שהניוקי צפים שולים אותם בעזרת כף מחוררת ומעבירים למי הקרח ל-5 דקות. לאחר מכן מעבירים אותם למגבת לייבוש מוחלט.

‏6. מכינים את הרוטב: מבשלים שמנת מתוקה על להבה נמוכה עד שהיא מצטמצמת בחצי. מוסיפים פקורינו ומערבבים להמסה. מסירים מהכיריים, מוסיפים מחית כמהין, מלח וחמאה וטורפים עד שהחמאה נמסה לחלוטין.

7. מרכיבים את המנה ומגישים: מחממים היטב שמן זית במחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות ומשחימים את הניוקי מכל הצדדים 8-7 דקות.

‏8. יוצקים כף רוטב חם לכל צלחת ומניחים עליו את הניוקי. אם רוצים מפזרים פקורינו מעל ומקשטים בעלים וירקות בייבי ומגישים.