הצצה למטבח של מיקי שמו

מיקי שמו בן 43, נשוי+3 ילדים, נולד וגדל בחיפה. היה רב סרן בקבע בחטיבת בגולני עד שפרש כדי ללמוד קונדיטוריה בבית הספר בישולים, כיום הבעלים של רשת Shemo המונה שבעה סניפים

88 שיתופים | 132 צפיות

מה הקינוח המורכב ביותר שהכנת?

"קינוח של השף גורדון רמזי (שני כוכבי מישלן) שנקרא 'כמו טארט טאטן'. הוא מורכב מטקסטורות שונות עם תהליכי בישול ואפייה ארוכים שאורכם יומיים שלמים כמו בישול בוואקום ואפייה עם קרמל בפורמה מיוחדת".

זה בישול? זה מדע.

"מדע מדויק. דקת אפייה מיותרת או כמות לא נכונה של חומר גלם במתכון יכולה להרוס את העוגה".

מה הסטייה הקולינרית שלך?

"בסוף אני מוצא את עצמי הכי נהנה מסנדוויץ' טוב בבית, עם גבינה וירקות טריים".

איזה קינוח תגיש בערב החג?

"דולצ'ה – עוגה חדשה מקרמו דבש ושוקולד, תחתית של בצק פריך, קרמל, שבבי אגוזי לוז ואגוזי מלך".

מה הכי שימושי במטבח? "מיקסר".

ספר אפייה ממומלץ? "פרדריק באו – 'השוקולד שלי'".

קינוח אהוב? "אני פריק של עוגות שמרים.

מה חייבים לטעום אצלך? "את הטארט פירות על תחתית של קרם פטיסייר וקרם שקדים וכמובן את הקראנץ' שוקולד – עוגת שמרים חמאה במילוי שוקולד חלב".

מיקי שמו