נעמה אצלן

נעמה אצלן בת 34, בזוגיות, גרה רמת הגולן, גדלה בעין גב. אל האפייה התוודעה לראשונה במטבח הייקי של סבתה וכיום בעלת קונדיטורייה שפועלת בביתה

88 שיתופים | 132 צפיות

מה הכי חשוב לדעת על המקצוע?

"הכל כימיה. אם לא דבקים במתכון, רוב הסיכויים שהוא לא יצליח. לא בטעם ולא במראה. להבדיל מבישול, אין אפשרות לתקן לאחר מעשה. תבשיל שיצא מלוח נתקן עם עוד מים, עוגה שנפלה באפייה כבר לא תקום".

איך ההרגשה לתת לאנשים לאכול מתוק?

"כמו זמר שעומד על במה ומקבל מחיאות כפיים. כיף לראות את ההבעה על פניהם של אנשים אחרי הביס הראשון".

מה הקינוח האהוב עלייך?

"הכי פשוט שיש – פירות. ואם חייבים מהתנור, אז עוגות בחושות פשוטות. שיש, גזר, תפוחים, קפה. בדיוק השבוע שילבתי בין השניים והכנתי עוגת שיש, ובמקום השוקולד ערבבתי מחית מנגו שהוא בשיא תפארתו בקיץ".

על איזה ספר אפייה את ממליצה?

"'עוגות לכל עת' של נירה שויאר. התנ"ך לאפייה שלי".

איזה קינוח תגישי בערב החג?

"בטוח אכין עוגת דבש מסורתית לפי מתכון של סבתא, טארט טאטן יככב גם על השולחן עם גלידת דבש ובגביעי זכוכית תוגש פנקוטה של דבש עם רימונים".

נעמה אצלן