המדריך לבלונד הנכון

בריז'יט בארדו | צילום: Gettyimages
בריז'יט בארדו | צילום: Gettyimages

מיקי בוגנים מסביר מה הקשר בין בלונדיניות למתיחות במזרח התיכון, איך משיגים את הבלונד הנחשק ולמי כדאי להתרחק כמו מאש מגוני השמש

88 שיתופים | 132 צפיות

כל מי שמכיר אותי יודע שהבלונד תופס חלק מאוד מרכזי בחיי והוא בשבילי הרבה יותר מרק צבע לשיער. את השיער שלי חימצנתי בפעם הראשונה במסיבת הסיום של כיתה ח' ומיותר לדבר על השוק שבו לקו כל הסובבים. מאז הבלונד שלי עצמי עבר המון גלגולים, ממראה ה"דליה מזור" – פסים לבנים וצפופים במיוחד, לפאנלים שחור ולבן במראה ה"דבי הארי" ועד הבלונד הנוכחי שלי, שנכון לעכשיו מסב לי אושר.

לכן המדור מוקדש הפעם לכל מי שנכנסת למספרה ומכריזה: “אני רוצה בהיר ליד הפנים – אני צריכה אור!". את המשפט הזה אני שומע הרבה והוא מקפיץ לי את הפיוז, מפני שהאור בא מבפנים ולא מהבלונד.

ג'ניפר אניסטון | צילום: Gettyimages
ג'ניפר אניסטון | צילום: Gettyimages

יש משהו במדינה שלנו, מרובת הבעיות ומוכת הצער, שגורם לבנות ישראל לרצות צבע בהיר ובכך לנחם את נפשן. גם אם תנסו לא תצליחו להתחמק מהקשר בין הבלונד לקושי הכללי של החיים בישראל הקטנה הממוקמת במזרח התיכון. תעשו סיבוב בקניון הקרוב לאזור מגוריכם ותראו ש־70־90 אחוז מהנשים הן בלונדיניות.

רוב הנשים שנכנסות למספרה עם תמונה של בלונדינית טבעית ומבקשות להפוך בלונדינית בדקה, יזכו בדרך כלל בתוצאה הרחוקה מהמציאות, במיוחד נשים המשתייכות לקבוצה של בעלות הפיגמנטים האדומים והכתומים. אלה יקבלו במקום שיער בלונדיני גון כתום מלאכותי ובדרך כלל גם ישרפו את השיער על הדרך.

אם מנסים לברר רגע מאיפה התחיל כל השיגעון, מגלים שמשמעות המילה בלונד לא לגמרי ברורה. יש הטוענים שהיא מגיעה מהמילה הלטינית העתיקה blundus שמשמעותה צהוב או מהמילה האנגלית העתיקה beblonden שמשמעותה צבוע.

השתתפות קצרה בשיעור היסטוריה מגלה שבתקופה מסוימת של האימפריה הרומית להיות בלונדינית דווקא נחשב פחות ערך, נשים נהגו לצבוע את שערן לצבע כהה והיו תקופות שבהן בלונדיניות נחשבו לפרוצות.

בלייק לייבלי | צילום: Gettyimages
בלייק לייבלי | צילום: Gettyimages

צבע השיער נקבע על ידי שני פיגמנטים: מלנין ופאומלנין, כשרמת ריכוז הפיגמנט קובעת את הגון. ככל שלאדם יש יותר מלנין, כך שיערו יקבל גוון כהה יותר. ככל שיש יותר פאומלנין השיער ייטה לאדום. רמות נמוכות של שני הפיגמנטים ייצרו שיער בגוון בלונדיני.

שיער בלונדיני בסגנון מרילין מונרו האהובה הלך ונעלם מהאופנה, ולי באופן אישי קשה עם בלונד מובהר בגון לבן, אלא אם את קצוצת שיער, ואז החיבור בין השיער הגברי והבלונד הזוהר נראה נפלא. אהוב עליי במיוחד הוא מראה ה"גולש בים" על שלל גווניו – מבלונד זהוב כהה ומעט ג'ינג'י עד שטני בלונדיני ובהיר מאוד. את המראה הזה אפשר להשיג באמצעות שיטת צביעה המכונה אומברה שאמורה להקנות לשיער מראה טבעי מגוונים צרובי שמש. אפשר ליישם את הטכניקה גם על שיער שחור או חום כהה, ולהעשיר אותו בגוונים הדרגתיים אחרים, לאו דווקא בלונדיניים.

[interaction id="54a1114408b0f98951296632"]

המדריך לבלונד הנכון

כהות שיער ובעלות הפיגמנט האדמדם ממשפחת “הג'ניפר לופז": בנות, אנא, היפרדו מהרצון להגיע לבלונד ה"בר רפאלי": זה פשוט לא יקרה לצערנו. הדרך הנכונה היא לבקש בסיס אפרפר ולהשתמש בשיטה המכונה “האומברה הגבוה" – להבהיר את השיער רחוק מהשורש בכמה גוונים בהירים בכמה טונים מגון השיער שלכן.

קייט מוס | צילום: Gettyimages
קייט מוס | צילום: Gettyimages

לכהות שיער שבכל זאת מתעקשות על בלונד בהיר יותר: מומלץ להבהיר ראשית את השיער בגוונים דקים וצפופים ואז להבהיר את השורש בכמה טונים של בז'. כשאני מייעץ, אני אוסר בתכלית האיסור “בלונדים" מובהרים שלא קשורים לגון העור.

כהות שיער שמבקשות מעט שינוי: לאלו מומלצים גוונים בצבע חיטה בשימוש עם צבע, שייצרו הצללות של בהיר וכהה בשיער. מומלץ להקפיד לבחור גוון בהיר בארבעה טונים מצבע השיער הקיים – לא יותר.

בלונדיניות טבעיות עם שורש אפרפר: מכיוון שהגון שלכן בהיר, כל משפחות הזהב מומלצות עבורכן. אפשר לשלב כמה גוני חיטה ולהקפיד שהשורש יהיה כהה יותר, ומאמצע השיער להבהיר יותר בגוני הפלטינה.