10 חנויות השוקולד הנבחרות

פרלינים של איקה שוקולד | צלם: שירן כרמל
פרלינים של איקה שוקולד | צלם: שירן כרמל

מארז של שוקולד גורמה יחמם את הלב בוולנטיינ'ס דיי או במשלוחי המנות, אז אספנו עבורכם את הפרלינים המפנקים ביותר ברחבי הארץ. אהבה מתוקה

88 שיתופים | 132 צפיות

1. מישי בוטיק שוקולד גורמה

בחנות קטנה במרכז מסחרי מיושן בקריית טבעון נמצא הבוטיק של מישי, שוקולטייר ושף- קונדיטור עם ותק של 30 שנה. מישי (מיכאל) בלוג נחשב חלוץ אמני השוקולד בארץ והאיש שהביא לעם היושב בציון את טכניקות הטמפרור והתבנות (יציקה לתבניות). היום הוא ממשיך באותה התלהבות ויוצר שוקולדים ופרלינים חדשים בשלל טעמים. מומלצים במיוחד פרלינים במילוי קסיס קטיפתי שמתאים לוולנטיינס דיי ודפי שוקולד דקיקים בטעמים טרנדיים של צ'ילי, פלפל שחור, פלפל אנגלי וקפה. בקומה שמעל לחנות מתקיימות סדנאות, ואין ילד (ומבוגר) שלא יתאהב באיש עם החיוך שמחלק שוקולד בנדיבות.
כתובת: מרכז מסחרי זייד קריית טבעון
טלפון: 04-9835722
לאתר

הבוטיק של מישי. צילום: טל גליק

2. צ'וקולטה

הסניף הראשון של רשת צ'וקולטה, שמתמחה בעיקר בשוקולד מתוצרת חוץ, נפתח לפני כשבע שנים בחיפה, והצלחתו הובילה להקמת סניפים בתל אביב, בכפר סבא ובנהריה. המבחר ענקי וכולל יותר מ-400 סוגי שוקולד – פרלינים (של מישי), חפיסות ובונבוניירות מכל פינה בעולם, המתייחסים לטרנדים (שילובי תבלינים ואלכוהול, קקאו ממטע יחיד) ולדרישות בריאות (ללא סוכר וגלוטן). אחת מנקודות החוזק היא מארזי מתנה יפהפיים שמשלבים שוקולד וכלים בכל תקציב ולכל הזדמנות ואירוע, כולל משלוח. בשנתיים הקרובות צפויים להיפתח עוד כ-20 סניפים, והשאיפה היא להגיע לפריסה כלל-ארצית.
מרכז ההזמנות בטלפון: 4540*
לאתר

מגזין דרך האוכל במתנה! לחצו כאן לקבלת ההטבה>>

3. איקה שוקולד

איקה היא יצרנית שוקולד מוכשרת שכבשה בסערה את מקומה בצמרת ליגת השוקולטיירים בארץ. לאחר מחקר על תרבות השוקולד במקסיקו והתמחות אצל כוהני שוקולד בצרפת ובבלגיה ואצל רביבה וסיליה, פתחה איקה מפעל עצמאי ולידו חנות שוקולד. המבחר עשיר וכולל פרלינים ומארזים, מרמלדות וטבלאות שוקולד, פקאנים, אגוזי לוז וקליפות תפוזים מצופים שוקולד, כולם בסטנדרט גבוה במיוחד. חלונות גדולים פונים אל אזור הייצור ומאפשרים לצפות בהכנת הפרלינים. התהליך נעשה לפי המסורת הצרפתית, בשיטת טבילה הדורשת מיומנות גבוהה, וחומרי הגלם הם מתוצרת חברת ולרונה הצרפתית. ספיישלים רומנטיים לכבוד ולנטיינס דיי: שוקולד בצורת לב אדום גדול ופרלינים עם פירות אדומים.
כתובת: יד חרוצים 11, תל אביב.
טלפון: 03-6880440
לאתר

4. סיגל קרפל שוקולטרי

בוטיק שוקולד ופטיסרי ששם דגש לא רק על טעם אלא גם על מראה ואסתטיקה. סיגל קרפל למדה את מלאכת ייצור השוקולד בלה קורדון בלו בלונדון במסגרת לימודי קונדיטוריה. היא יוצרת טבליות שוקולד, פרלינים וטרפלס ושולחת יד גם במרשמלו ובעוגות. מה שמחזיר אותנו אליה שוב ושוב הוא קופסאות שוקולד יפהפיות שמשלימות את המתנה – מסיימים לאכול את הפרלינים או לענוד את טבעת היהלום שהייתה בפנים ומתפנים לנעוץ שיניים בקופסה עצמה, מחווה רומנטית להפליא. לוולנטיינס היא מציעה פרליני אספרסו, הל, סיגליות וקרמל מתובל בלבנדר. במקום מתקיימות סדנאות שוקולד אישיות וזוגיות, ואפשר להזמין גם סדנת שוקולד הביתה.
כתובת: מרכוס 16 רמת החייל תל אביב
טלפון: 03-5299984


סיגל קרפל שוקולטרי. צילום: שירן כרמל

5. קרדינל

מותג השוקולד של אלי טראב, שוקולטייר העוסק בתחום כבר שבע שנים ומתמחה בפרלינים בעבודת יד. ההקפדה על איכות וייחוד מתחילה עוד בשלב חומרי הגלם, מתוצרת חברת ולרונה, יצרנים אורגניים ושוקולד מסחר הוגן. שוקולד טרי במתיקות מאוזנת משמש בסיס למגוון מוצרים: פרלינים במילויים שונים, טרפלס, מרציפן שקדים מפרובנס ומרציפן פיסטוקים מסיציליה בציפוי שוקולד. המתנה האידאלית לוולנטיינס דיי: לב שוקולד חלב עם מחית אגוזי לוז ופקאן סיני, מחווה רומנטית מתוקה מאין כמוה.
כתובת: אבן גבירול 60, תל אביב
טלפון: 03-6958612
לאתר

6. הפטיפורים של אביטל

אביטל גיל-בוברמן מכינה פטיפורים כבר 23 שנה: יצירות קטנות בשילובי שוקולד, פירות ודברי מאפה. כל פטיפור מקבל צורה ואופי משלו בזכות פיסול, חיתוך וזילוף בעבודת יד. גיל-בוברמן טוענת כי שוקולד אמתי ובריא הוא שוקולד ללא חלב, ולכן חלב אינו נכלל ברשימת חומרי הגלם שהיא עובדת עמם. הפייבוריטים שלה הם פטיפורים בשילוב מלבי, פיסטוקים וליקרים שונים. היא מנחה סדנאות שוקולד חווייתיות לילדים ולמבוגרים, ובכללן הרצאה קצרה על ההיסטוריה של השוקולד והכנת פטיפורים, וכן סדנאות המותאמות לאוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים, בתיאום מראש.
כתובת: אזור התעשייה רכבת בנימינה
טלפון: 04-6288689
לאתר

7. אורה שוקולד

לפני עשור החליטה אורה שביט, אז בעלת קייטרינג, להתמקד במתוקים, והם נהיו עד מהרה תחום עיסוקה העיקרי. היא למדה בקורס הראשון לקונדיטוריה של אסטלה, נדבקה בחיידק השוקולד, ומקפידה להמשיך ללמוד ולהשתלם. היא מייצרת פרלינים בשיטה צרפתית – יציקת גנאש למסגרות, חיתוך וציפוי בשוקולד. בשיטה הזו הציפוי דק מזה שבהכנה בתבניות (השיטה הבלגית), וכל פרלין מקבל יחס אישי. כחומר גלם היא משתמשת בשוקולד ולרונה, ומלבד פרלינים מייצרת טרפלס, אגוזים מצופים, פירות יבשים מצופים שוקולד וסוכריות על מקל. לכבוד פורים אפשר למצוא אצלה את הטריט הכי שווה למשלוח מנות – אוזני המן ממרציפן מצופה שוקולד במילוי פרג, שוקולד או מרמלדת תפוזים.
כתובת: האלון 34, תמרת
טלפון: 052-3721673


פרלינים של אורה שוקולד. צילום: נירית מנימיני

8. Roy שוקולד

רוי גרשון, לשעבר איש היי-טק, הוא אחד השמות המוכרים בארץ בתחום השוקולד. לפני כעשור הוא החל לייצר בבית שוקולדים, פרלינים וליקרים, ובעקבות עלייה בביקוש צירף אליו את אשתו שרון כמנהלת. הסניף הראשון של הרשת נפתח בתל אביב בשנת 2006. כיום יש ברשת חמישה סניפים בפריסה ארצית (רובם בזכיינות), ובקרוב ייפתח סניף נוסף במתחם שרונה בתל אביב. בשנה האחרונה השיקה החברה סדרות חדשות של פרלינים שטוחים ושוקולד בריא, ובו בזמן החלה לשווק לחו"ל. הקטלוג עצום, ומלבד "סתם" שוקולד יש התייחסות מיוחדת לכל חג: ולנטיינס דיי הוא בדגש מוטיב הלב, ולפורים יש ליצן שוקולד על מקל, כובעי ליצן שבתוכם כדורי שוקולד קטנים היוצרים אפקט של רעשן ועוד.
כתובת – הסניף הראשי: יד חרוצים 15, תל אביב
טלפון: 03-6874411
לאתר

פרלינים של Roy שוקולד. צילום: ויקי כהן

9. דה קרינה

בקיבוץ עין זיוון בצפון הרחוק מייצרת קרינה, שוקולטיירית ממוצא ארגנטינאי, "שוקולד הררי בעבודת יד". בנטל הוא שוקולד שלוש שכבות, הר חרמון הוא חרוט מושלג משוקולד חלב ושוקולד לבן במילוי ריבת חלב, וכרמל הוא מדליוני שוקולד משובצים בפירות יבשים ושקדים. יש גם פרלינים חלביים ופרווה משוקולד חלב, לבן ומריר, וליין ליקרים על בסיס שוקולד בארבעה טעמים – מריר, קפה, ריבת חלב ושוקולד לבן ואגוזים. מפעל השוקולד צמוד לבית קפה קטן ולמרכז מבקרים שמאפשר ללמוד בו על ייצור שוקולד בדרך חווייתית באמצעות סדנאות, פעילויות וסיורים מודרכים, בתיאום מראש.
כתובת: קיבוץ עין זיוון
טלפון: 04-6993622
לאתר

10. גליתא חוות השוקולד

לא הרחק מהכינרת יש מקום שאפשר להריח בו שוקולד, לטעום אותו, ליצור, לקנות, לאכול ולשתות אותו. גליתא, היא גלית אלפרט, קיבלה החלטה אמיצה להעביר את עסק ייצור השוקולד שלה מהמרכז לקיבוץ דגניה ב', ושם הוא פועל בהצלחה כבר שש שנים. לב העשייה במקום הוא "תרגום" השוקולד לחוויה לכל הגילים באמצעות סדנאות, פעילויות לקבוצות, בר עם מנות מתוקות מייצור עצמי, גלידות ביתיות ושוקולדים, וכמובן חנות לממכר שוקולד בכל צורה שאפשר להעלות על הדעת – טבלאות ופרלינים, על מקל ועם כתובת לכל חג ואירוע, ליקרים, מארזי שי וחומרי גלם. אתר האינטרנט של גליתא הוא מכרה זהב למכורים לנושא וכולל מתכונים וטיפים לעבודה עם שוקולד.
כתובת: קיבוץ דגניה ב'
טלפון: 04-6755608
לאתר

קראו גם:

* זה הזמן לכפיות: כך תכינו כפיות שוקולד מדליקות

* מתכון לפונדו שוקולד מטריף

* לא חייבים לקנות: כך תכינו פרלינים בעצמכם