3 גרסאות לקציצות דגים

פילה דג טרי, ביצה ופירורי לחם הם חומרי הגלם הבסיסיים לקציצות דגים. מטוגנים, עם חריימה או עם חלב קוקוס וקארי - לפניכם 3 מתכונים

88 שיתופים | 132 צפיות

ארוחת הדגים הטעימה ביותר שאכלתי בחיי הייתה בבית הוריי. אבא שלי ערך הופעה נדירה במטבחה של אמי (המטבח היה עד אז הטריטוריה הבלעדית שלה) והכין לנו דגים מטוגנים וצ'יפס. הכי פשוט והכי טעים. חלפו הרבה שנים מאז, ואבא, לצערי הרב, כבר לא עמנו, אבל את ארוחת הדגים מעשה ידיו אינני שוכחת. מדובר במקרה שהטעם של האוכל השתבח במיוחד בזכות העובדה שהוא הוכן והוגש בידי מישהו כה יקר.

לזכרו של אבי ולכבוד השנה החדשה שבפתח והאיחולים להיות לראש ולא לזנב, החלטתי להכין קציצות דגים. בחרתי בכמה גרסאות מגוונות: קציצות ברוטב חריימה, קציצת מטוגנות על מצע עדשים שחורות עם יוגורט רענן וקציצות דגים בחלב קוקוס וקארי ירוק.

אתם מוזמנים לבחור את השילוב הקולע לטעמכם, להכין אותן לאלה הקרובים ללבכם ולשתפם בחוויית הטעמים. זכרו כי די בעובדה שהכנתם את הקציצות במו ידיכם, בתשומת לב ובכוונה טובה כדי להפוך את מעשה ידיכם למשובח. מאחלת לכם שנה טובה, מתוקה וטעימה.

המתכון הבסיסי לקציצות דגים


חומרי הגלם לכל קציצות הדגים

החומרים ל-16 קציצות:

  • 500 גרם פילה דג טרי (בורי או דניס), קצוץ
  • 1 בצל קטן, מגורר וסחוט
  • 1 כוס כוסברה, קצוצה
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כפית כורכום
  • ½1 כפיות כמון
  • 1 כפית גרגירי כוסברה, טחונים
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 ביצה, טרופה
  • 5-4 כפות פירורי לחם (או פנקו)

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה עד קבלת תערובת אחידה.

2. יוצרים מהתערובת כדורים ומשטיחים אותם מעט. מעבירים למקרר למשך חצי שעה להתגבשות.

ממשיכים בבישול או בטיגון הקציצות לפי המתכונים הבאים.

קציצות דגים ברוטב חריימה

רוטב החריימה הוא לפי המתכון של אימא שלי, וכאן הוא משתדך לקציצות.

הסוד שלו טמון בתבלינים טריים שעושים את העבודה.

אם תרצו להגביר את החריפות החליפו את הפפריקה המתוקה בפפריקה חריפה.

החלה שלצד המנה היא בגדר חובה.

זמן הכנה: שעה | דרגת קושי: קל | כשרות: כשר פרווה

החומרים ל-4 מנות:

  • 16 קציצות לפי המתכון הבסיסי
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קימל טחון
  • מלח
  • 8-7 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 2 קופסאות קטנות (100 גרם) רסק עגבניות
  • ½1 כוסות מים
  • מיץ סחוט מ-1/2 לימון

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הפפריקה המתוקה והפפריקה החריפה, הכמון, הקימל, המלח ושיני השום הכתושות. מוסיפים את השמן ומערבבים עד קבלת משחת תבלינים אחידה.

2. מחממים סיר רחב על האש ומוסיפים אליו את משחת התבלינים. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ומערבבים עד איחוד מרכיבי הרוטב.

3. מוסיפים לסיר את המים (אפשר להוסיף עוד מים ולקבוע את דרגת הסמיכות הרצויה) ומבשלים במשך כמה דקות עד שהרוטב מבעבע. מסדרים את הקציצות בשכבה אחידה בסיר ומכסים את הקציצות ברוטב בעזרת כף.

4. כשהרוטב מבעבע מנמיכים את האש, סוחטים את מיץ הלימון ומפזרים מעל הקציצות והרוטב שבסיר. מכסים ומבשלים עד שהקציצות מוכנות.

5. מגישים חם לצד חלה וחצאי לימונים.

קציצות דגים ברוטב חלב קוקוס וקארי ירוק


מנה מהמטבח האסייאתי

זמן הכנה: שעה | רמת קושי: קל | כשרות: כשר פרווה

החומרים ל-4 מנות:

  • 1 פחית (400 במ"ל) חלב קוקוס
  • 2 כפות קארי ירוק
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 חופן שבבי צ'ילי
  • 16 קציצות לפי המתכון הבסיסי

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר רחב את חלב הקוקוס תוך כדי ערבוב עד שנוצר בעבוע קל.

2. מוסיפים את הקארי הירוק ומערבבים היטב במשך 2 דקות. מוסיפים את הסוכר, הכוסברה, שן השום ושבבי הצ'ילי ומערבבים ומבשלים במשך כדקה.

3. מסדרים את הקציצות בשכבה אחידה בסיר ומכסים את הקציצות ברוטב בעזרת כף. מבשלים עד שהקציצות מוכנות.

4. מגישים עם אורז לבן.

קציצות דגים מטוגנות על מצע סלט עדשים שחורות ויוגורט


שילוב נפלא של טעמים

זמן הכנה: 45 דקות | רמת קושי: קל | כשרות: כשר חלבי

החומרים ל-4 מנות:

  • 2 פלפל צ'ילי ירוק, נקי מגרעינים וקצוץ דק
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • 2 עגבניות מקולפות, חתוכות לקוביות
  • 2-1 שיני שום, כתושות
  • 3-2 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • 1 כוס עדשים שחורות, שטופות
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כף שמן זית
  • 16 קציצות לפי המתכון הבסיסי

לרוטב יוגורט:

  • 1 מכל (200 במ"ל) יוגורט 3%
  • 1 כף שמיר, קצוץ דק
  • 1 כף מיץ לימון סחוט

לקציצות:

  • שמן לטיגון
  • 1 ביצה, טרופה
  • פירורי לחם
  • מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערית את פלפלי הצי'לי הירוקים, הבצל סגול, העגבניות, שיני השום, מיץ הלימון והמלח ומעבירים למסננת.

2. מבשלים את העדשים השחורות במים במשך 30-25 דקות עד שהן מוכנות, מסננים ומצננים.

3. מערבבים את העדשים ואת סלט הירקות ומתבלים בכמון, במלח, בפלפל ובשמן הזית טועמים ומתקנים תיבול.

4. מערבבים את מרכיבי רוטב היוגורט.

5. עוטפים כל קציצה בביצה ובפירורי לחם ומטגנים במחבת חמה בסבבים במשך 3 דקות בכל צד עד שהן מזהיבות קלות. מעבירים לנייר סופג.

6. מגישים מניחים את הקציצות על סלט העדשים ויוצקים מעל את רוטב היוגורט.

הכותבת היא בעלת הבלוג טעימונת: הגיגים, טיפים ומתכוני של אם מבשלת

כלים: אוסף פרטי | זרי פרחים: רשת ZER4U