איך צולים ירקות על האש

צלם: סטודיו מרינה
צלם: סטודיו מרינה

אילו ירקות אפשר לצלות על המנגל ואיך עושים את זה נכון? לרגל יום העצמאות קבלו כמה הצעות לירקות ולפירות שתוכלו לשים על האש, וטיפים לצלייה נכונה

88 שיתופים | 132 צפיות

לא חייבים להיות צמחונים כדי לשים ירקות ופירות על המנגל ביום העצמאות, או סתם כשמתחשק להכין "על האש". פיני שטרית מבעלי רשת "אפונה וגזר", נותן הצעות לירקות ולפירות שאפשר לשים על האש, ומסביר גם איך להכין אותם נכון ואיך לשמור על טריותם.

עגבניות

ניתן להניח את העגבניות שלמות על הרשת למספר דקות אחדות.

חציל

בדומה לצליית העגבניות, גם את החציל מניחים על המנגל כשהוא שלם, צולים ורק לאחר מכן חוצים אותו לשניים.

חציל על האש. צילום: איל קרן

תפוחי אדמה

בשל העובדה שלתפוח אדמה לוקח לא מעט זמן להתבשל, מומלץ תחילה לבשל אותו חלקית בבית. להשלמת צלייתו, מתבלים לפי הטעם, עוטפים בנייר אלומיניום ומניחים על הרשת.

קלחי תירס

גם הם מצריכים בישול מוקדם בבית – בישול קצר שמותיר אותם פריכים, ואותו משלימים עם צלייה של מספר דקות מכל צד.

שום

השום מקבל טעם מתקתק ולכן גם הוא מומלץ לצלייה. פשוט מניחים על הרשת ראשי שום שלמים עם הקליפה.

פטריות

לא מעט סוגי פטריות מותאמים לצלייה על האש כתוספת לצד הבשר, ובהם פטריות מלך היער, פורטבלו ושמפיניון. ניתן לצלות את הפטריות שלמות או פרוסות.

פטריות על האש. צילום: סטודיו מרינה

שיפודי ירקות

ניתן להכין מיקס של ירקות משופדים לפי טעמכם: המומלצים הם עגבניות שרי, חצאי פלפלים, קוביות קישואים, שומר, בצל, פרחי כרובית וכדומה. מושחים במעט שמן זית, מתבלים במלח גס ובפלפל וצולים אותם במשך דקות ספורות.

מרינה פטריות הגליל. מארזי פטריות המותאמות לבישול "על האש'. צילום: סטודיו מרינה

ועוד כמה טיפים:

במקום שיפוד – השתמשו בעשבי תיבול

על מנת להוסיף טעם וארומה בתוך נתחי הבשר השונים, ניתן להחליף את השיפוד המוכר בענפי עשבי תיבול כמו רוזמרין, מנטה, נענע או ענפי הדרים.

הוסיפו ענפי תימין או רוזמרין לגחלים

ניתן לזרוק ענפי תימין או רוזמרין מתחת לרשת הגחלים בזמן הצלייה, כך שריחם וטעמם יידבקו לבשר. גם מעט קליפות תפוז או כוכבי אניס יעניקו לבשר ארומה מיוחדת.

שומרים על טריות הסלט

ירקות טריים- בין אם תבחרו להכין סלט עשיר בירקות בשטח או לחתוך אותו ולהכינו מבעוד מועד בבית, הקפידו לאחסן אותו בתוך קופסאות בעלות סגירה הרמטית שתמנע מהויטמינים "לברוח", כשאת הרוטב יש להוסיף רגע לפני האכילה.

ירקות עלים – את ירקות העלים למיניהם כדוגמת חסה ופטרוזיליה שניתן לשלב בסלט טרי, מומלץ לשטוף מראש, לייבש היטב ולאחסן בקופסה הרמטית.

צולים גם פירות

לקינוח, אפשרי לצלות תפוחי עץ שלמים בקליפתם עטופים בנייר כסף, בננות או אננס.

סלט פירות לקינוח

כקינוח ניתן להכין סלט טרי עשיר בוויטמינים ובסיביים תזונתיים מפירות העונה; בננות, תפוחים, אגסים ואפילו פירות יבשים ואגוזים קצוצים.

שיפודי פירות. צילום : איל קרן