אלפחורס חלווה וניל

צילום: שאטרסטוק
צילום: שאטרסטוק

עוגיות אלפחורס וניל הן הפינוק המושלם ליד כוס הקפה ונשנוש טעים ובריא למשרד ולבית

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

לבצק:

200 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כוס פירורי חלוה בטעם וניל
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קורנפלור
1 וחצי כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה

לקרם:

50 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
כפית תמצית וניל
שוט של ויסקי משובח (כ- 40 מ"ל בכוס מדידה)
כוס פיסטוק גרוס או קוקוס טחון או שומשום לבן או שחור

המצרכים ל- 50 עוגיות

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

1. במיקסר עם וו גיטרה או במערבל יד במהירות נמוכה מערבבים את המצרכים: 200 גר' חמאה קרה בקוביות קטנות, 1/2 כוס סוכר לבן, 1/2 כפית מלח. מעבדים לתערובת קרמית, כ-4 דקות ומוסיפים תוך ערבול 4 חלמונים.

2. מערבלים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים 1/2 כוס פירורי חלוה בטעם וניל, מגוררת בפומפיה גסה (מומלץ להקפיא את החלוה מראש שלא תימס). ממשיכים ומערבלים עד שהכל מתאחד.
4. מוסיפים לתכולת המיקסר כל פעם כמות קטנה מהתערובת בקערה הנוספת. מערבלים באיטיות עד שהכל מתאחד.

5. מאחדים ביד את הבצק (לא ללוש) ועוטפים בניילון נצמד ולמקרר למשך שעה.

6. מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

7. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ.

8. קורצים עיגולים בגודל הרצוי (כ-3 ס"מ) ומניחים בתבנית האפייה במרווחים של קצת יותר מ- 1 ס"מ.

9. אופים כ-6 דקות בלבד. העוגיות אמורות להשאר בהירות.

10. מצננים.

להכנת הקרם:

1. ממיסים 50 גרם חמאה עם 100 גרם שוקולד מריר, קמצוץ מלח, כפית תמצית וניל וכוסית יפה של וויסקי מתובל.

2. ממלאים שק זילוף בקרם ומחזיקים עוגיה ביד אחת ומזלפים מעט קרם, סוגרים עם עוגיה נוספת.

3. מגלגלים בפיסטוק גרוס או בשומשום שקלינו במחבת יבשה.