חלת בייגל

חלת בייגל | צילום: בן יוסטר
חלת בייגל | צילום: בן יוסטר

המתכונאית אינס שילת ינאי עושה חיבור מעניין בין חלה מסורתית לבייגל ומוציאה מהתנור מאפה מעניין ליום של אחרי החג. מתכון של דו קיום באפייה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

3 חלות  |   בינוני  |   חלבי

הכינו את החלה הזו לארוחת הבוקר ביום שאחרי החג והגישו אותה לצד ביצת עין וירקות חתוכים גס.

החומרים לבצק
7 כוסות + 2 כפות (1 ק"ג) קמח
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס שמן זית
1 כף מלח
½2 כוסות מים פושרים

לציפוי
1 ביצה טרופה מעורבבת עם 4 כפות חלב
שומשום

חלת בייגל | צילום: בן יוסטר
חלת בייגל | צילום: בן יוסטר

 

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה ומוזגים את השמן, המלח והמים. לשים עד קבלת בצק רך וגמיש (אם יש צורך מוסיפים עוד 1/2 כוס מים). מניחים להתפחה בקערה משומנת עטופה בניילון נצמד למשך שעה.

2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מחלקים כל חלק לשלושה חלקים ומגלגלים אותם לרצועות ארוכות. קולעים מכל שלוש רצועות בייגל ענק.

3. מעבירים כל חלת בייגל לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה שנייה במשך 20 דקות. מושחים בביצה הטרופה עם החלב ומפזרים מעל שומשום. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, עד שהחלות זהובות.

מתכוני חלה נוספים של אינס שילת ינאי

חלת פסטו ומוצרלה
חלת דבש עם פיצוחים
חלת כדורים אקזוטית
חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום
חלת ריקוטה ושוקולד