המדריך לארוחת בורקס מושלמת

בצק יופקה | צילום: אנטולי מיכאלו
בצק יופקה | צילום: אנטולי מיכאלו

בורקס ביתי מבצק תורכי אמיתי הוא הגילטי פלז'ר המושלם. מתכון וטיפים מדויקים שיציידו אתכם במאפה חם ופריך, עם תוספות שיגרמו לכם להתאהב סופית

 

בצק יופקה

מקור בצק היופקה בתורכיה, על דרך המשי, במפגש בין הנודלס הסיני ללזניה האיטלקית. הבצק משמש בסיס למנת הבוריק הלאומית הטומנת בחובה שלל מילויים המספרים את סיפורה המעניין והרב תרבותי של תורכיה. פתיחת בצק היופקה אינה פשוטה כי הוא צריך להיות דק מאוד, כמעט שקוף, כדי לייצר בורקסים מושלמים. הבצק מושרה בשמן לפני השימוש כדי להיות אלסטי ונוח לעבודה וכדי לקבל פריכות טובה. אפשר לקפל את הבצק כיד הדמיון: למשולשים, מלבנים, חצי סהרונים, סיגרים, שבלולים וכד'.

 

החומרים ל- 8 כדורים  |   בינוני  |    פרווה

½3 כוסות (500 גר') קמח לבן
½1 כוסות מים
1 כפית מלח
1 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה

1. לשים את כל מרכיבי הבצק למעט השמן במשך 10 דקות עד קבלת בצק אחיד.

2. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר' כל אחד.

3. יוצקים את השמן על הכדורים עד לכיסוי.

4. משהים את כדורי הבצק במשך שעה.

5. פותחים את הבצק: משטחים כל כדור בצק לעיגול גדול ודק ככל האפשר.

6. כדי לפתוח את הבצק יש לאחוז בפינה השמאלית הקרובה של כל עיגול ביד שמאל ובפינה הימנית ביד ימין.

7. מרימים את הפינה הימנית כשהשמאלית במקום ומניפים את הבצק חזרה למשטח העבודה.

8. מסובבים את הבצק ב־90 מעלות וחוזרים על הפעולה עד שהבצק נפתח לעלה דק ככל האפשר.

9. מקפלים מעט את שולי הבצק פנימה, מפזרים את המלית וסוגרים או מגלגלים את הבצק בצורה הרצויה.

טיפים שידאגו שהבורקס לא יצא פחות ממושלם:

1. בצק פילו קנוי הוא החלופה המתאימה ביותר לבצק היופקה. בזמן ההכנות כדאי לשמור אותו עטוף במגבת לחה

2. יש לפזר את המלית על פני הבצק בצורה אחידה. הטריק של התורכים הוא לפזרה בין שכבות הבצק, כך שמתקבלת תוצאה אוורירית וקרנצ'ית במיוחד. יש להקפיד שהמלית תהיה יבשה כדי שלא תרטיב את הבצק

3. אפשר להקפיא את בצק היופקה לפני ההשריה בשמן עד חודש בכלי סגור, או לרדד את הבצק, לאפות אותו חצי אפייה ואז להקפיאו. את הבורקס האפוי אפשר לשמור במשך ארבעה ימים במקרר, או להקפיאו

4. כדאי למשוח את הבורקסים בחמאה ולא בביצה טרופה. החמאה תורמת פריכות וטעם

בורקס אליפות | צילום: אנטולי מיכאלו
בורקס אליפות | צילום: אנטולי מיכאלו

 

ג׳ג׳יק

מטבל מרענן שמקפיץ כל מנה של בורקס.

החומרים ל-1 צנצנת  |   קל  |   חלבי

קליפות קצוצות מ־4 מלפפונים 500 גר' לאבנה
300 גר' יוגורט
2 שיני שום קצוצות דק
1/2 צרור שמיר קצוץ
1/2 צרור עלי נענע קצוצים
מלח

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מתקנים תיבול ושומרים בקירור.

מטבל ג'ג'יק | צילום: אנטולי מיכאלו
מטבל ג'ג'יק | צילום: אנטולי מיכאלו

 

איירן

משקה המוגש בתורכיה בבוקר לליווי מנת הבוריק.

אופן ההכנה

מערבבים 1 כוס יוגורט עם 1/2 כוס מים ומוסיפים קורט מלח. שומרים בקירור

בורקס פירות ים בליווי ג'גיק | צילום: אנטולי מיכאלו
בורקס פירות ים בליווי ג'גיק | צילום: אנטולי מיכאלו

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן

עוד מתכונים של בורקסים במליות מעניינות ומגוונות:

בורקס בשר טלה טחון
בורקס תרד, קשקבל וטולום
בורקס חלווה ופיצוחים עם ריבת חבושים
בורקס חלקי פנים
בורקס פירות ים