קזטייל עם גבינות ונקניקים של השף אליאב גולדנברג

קזטייל גבינות וצימוקים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
קזטייל גבינות וצימוקים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

רולדה איטלקית קלה להכנה, פריכה ועשירה בטעמים של השף אליאב גולדנברג, המציג דרכים שונות להכנת מאפים שונים בעזרת בצק בסיסי לפיצה

88 שיתופים | 132 צפיות

קזטייל (רולדה) עם גבינות ונקניקים

חומרים ל-3 רולדות | קל | לא כשר

4־5 פרוסות דקות של בייקון
10 פרוסות נקניק פפרוני איכותי
5 פרוסות נקניק האם או הודו
3 כדורי בצק בסיסי לפיצה
1/2 כוס רוטב עגבניות
4־5 כפות מוצרלה מגוררת
5 כפות גבינת פרמזן מגוררת

קזטייל גבינות וצימוקים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
קזטייל גבינות וצימוקים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

1. חותכים את כל הנקניקים לרצועות דקות.

2. מרדדים כל כדור בצק ליריעה מאורכת אליפטית הכי דקה שאפשר. מורחים על הבצק את רוטב העגבניות תוך כדי השארת שוליים של 3 ס"מ בכל צד. מפזרים את הגבינות והנקיקים ומגלגלים לרולדה. חותכים כל רולדה למנות באורך 10 ס"מ כל אחת.

3. בעזרת סכין חדה יוצרים חתכי רוחב לכל אורך המאפה (כדי לחשוף את המילוי עם האפייה), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות במשך 8־10 דקות, עד שהרולדות משחימות.

מתכונים נוספים של שף אליאב גולדנברג:

1. פיצטה עם קרם ופטה
2. סלטין-בוק
3. בוקנצ'יני עם תרד וגבינות
4. פיאדינה עם ברוקולי, פלפל חריף, זיתים וגבינות
5. קינוח קלצונה עם נוטלה ומסקרפונה