מתכון לקראנץ' ריקוטה פרסקה ואוכמניות

קראנץ' ריקוטה פרסקה ואוכמניות | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו
קראנץ' ריקוטה פרסקה ואוכמניות | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו

השף דיוויד פרנקל עם מתכון לעוגת אינגליש קייק ריקוטה פרסקה ואוכמניות מושלמת

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים לתבנית אינגליש קייק אחת

לבצק:

315 גרם קמח
5 גרם שמרים יבשים
120 גרם חלב
1 ביצה
50 חמאה רכה
1/2 כפית מלח

למלית:

375 גרם ריקוטה פרסקה גד
50 גרם סוכר
קליפת לימון מגוררת
50 גרם אוכמניות טריות

לסירופ סוכר:

1 כוס סוכר
1 כוס מים
קליפה מגוררת מחצי לימון

קראנץ' ריקוטה פרסקה ואוכמניות | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו
קראנץ' ריקוטה פרסקה ואוכמניות | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו

אופן ההכנה

1. מלית: בקערה מערבבים את כל חומרי המלית ושומרים במקרר עד למילוי העוגה.
2. סירופ סוכר: מביאים את כל המרכיבים לרתיחה ומקררים.
3. בצק: מחממים תנור ל־180 מעלות.
4. במיקסר, עם וו לישה, מעבדים את כל חומרי הבצק במשך כמה דקות עד לקבלת בצק רך מעט דביק. מתפיחים במקום חמים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מרדדים את הבצק לריבוע בעובי של כחצי סנטימטר ומורחים על כולו שכבה אחידה של מלית. מגלגלים את הבצק לרולדה, חותכים באמצע ומלפפים את שתי הרצועות אחת בשנייה (כמו בורג). מניחים בתבנית להתפחה נוספת של כ־30 דקות.
6. אופים בתנור החם כ־20 דקות עד השחמה.
7. יוצקים את סירופ הסוכר מעל העוגה ומצננים.