עוגת שוקולד מ-3 רכיבים

עוגת שוקולד מ-3 רכיבים | צילום: נגה אדמית
עוגת שוקולד מ-3 רכיבים | צילום: נגה אדמית

למקרה שתהיתם איך נראית עוגת שוקולד מושחתת - ככה. המתכון האולטימטיבי למכורים

88 שיתופים | 132 צפיות

היא בדיוק העוגה למכורים, כמוני, לשוקולד מריר. יש בה כמות שערורייתית של שוקולד בנוסף לביצים וחמאה וביס אחד ממנה ואתם בגן עדן (אם לא הגעתם למחלקה הקרדיולוגית).

העוגה קלה להכנה (אין הפרדת ביצים), ללא תוספת סוכר וללא שום סוג של קמח.

היא נאפית בתבנית קטנה ובגלל שהיא עשירה יוצאות ממנה מספר רב של פרוסות וקשה לאכול יותר מפרוסה אחת דקה ממנה.

מרכיבים: תבנית 22-24

מחממים תנור ל-190 מעלות

500 גרם שוקולד מריר לפחות 60% ומאיכות טובה

250 גרם חמאה

5 ביצים

אופן ההכנה:

בקערה שמתאימה למיקרו או בסיר קטן על אש נמוכה, ממיסים שוקולד וחמאה בעדינות עד להמסת השוקולד.

בקערת מיקסר מקציפים את הביצים כ-7 דקות עד שהן בהירות ותפוחות.

מקפלים את תערובת השוקולד והביצים בעדינות (הביצים יאבדו מנפחן וזה בסדר).

שופכים את תערובת השוקולד לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

שמים את תבנית העוגה בתבנית גדולה יותר עם מים חמים ואופים בחום של 190 מעלות 20 דקות.

העוגה תיראה לא אפויה וזה בסדר. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

זהו, זו כל ההכנה. אחרי שתתנו ביס לעוגה, תתאהבו.

טיפים/ גיוונים:

1. מומלץ לעטוף את העוגה בנייר כסף כדי שהמים לא יחדרו אליה בזמן האפייה.

2. אני השתמשתי בשוקולד מריר עם נגיעות תפוז (200 גרם מתוך ה 500) וקיבלתי עוגת שוקולד תפוז מעולה.

3. אפשר להוסיף תמצית קפה, וניל או שקדים. זה יכול להוסיף לטעם ולארומה.

4. נכון שאין פה סוכר, אבל גם ממש לא צריך, העוגה לא יוצאת מרה אלא קרמית וטעימה.

לבלוג ריח של בית