עוגיות מוקה ופצפוצי שוקולד לפסח

עוגיות מוקה ופצפוצי שוקולד לפסח | צילום: בלוג פצפוצים
עוגיות מוקה ופצפוצי שוקולד לפסח | צילום: בלוג פצפוצים

חובבי הקפה - שוקולד, לא בטוחים מה לאפות בפסח? אין צורך להמשיך לחפש. קבלו את הפתרון המושלם בצורת עוגיות מוקה עם פצפוצי שוקולד

88 שיתופים | 132 צפיות

אוקיי, אוקיי, אפשר להירגע!

פצפוצי שוקולד בבריכת קפה | צילום: בלוג פצפוצים
פצפוצי שוקולד בבריכת קפה | צילום: בלוג פצפוצים

תכנית הריאליטי "רקדניות קטנות" חזרה לעוד עונה ואבי-לי לוחמנית מתמיד. ורזה מתמיד, אז אולי היא גם רעבה מתמיד, מה שיסביר למה היא לוחמנית מתמיד. בכל אופן, הדרמה ממשיכה והאימהות פשוט לא מפסיקות לספק טראש מרהיב, בייחוד כשבאות בנות חדשות לסטודיו ובריתות חדשות נכרתות. אין, אין על הסדרה הזו.

מערבבים פולי קפה טחונים לתוך הבצק | צילום: בלוג פצפוצים
מערבבים פולי קפה טחונים לתוך הבצק | צילום: בלוג פצפוצים

או שבעצם יש, כי אתם יודעים מה יותר טוב מאימהות משוגעות ספק-שתויות שצורחות אחת על השניה וכמעט הולכות מכות בזמן שהבנות הקטנות שלהן המומות בצד וכמעט בוכות מרוב מבוכה? אימהות משוגעות ספק-שתויות שצורחות אחת על השניה וכמעט הולכות מכות בזמן שהבנות הקטנות שלהן המומות בצד וכמעט בוכות- במבטא בריטי.

מקפלים פנימה את תערובת השוקולד – קפה | צילום: בלוג פצפוצים
מקפלים פנימה את תערובת השוקולד – קפה | צילום: בלוג פצפוצים

כן! אני מניח שהפורמט נקנה באנגליה ויש גם dance moms uk. אולי הממלכה מאוחדת אבל האימהות בטוח לא. סתם האמת ראיתי רק פרק אחד וגם הוא קפץ באמצע הדרמה לסוף הפרק אז אני לא ממש יודע אם התוכנית טובה יותר מהאמריקאית, אבל בואו נגיד שבינתיים היא כיפית.

מקפלים פנימה את פצפוצי השוקולד לתוך התערובת | צילום: בלוג פצפוצים
מקפלים פנימה את פצפוצי השוקולד לתוך התערובת | צילום: בלוג פצפוצים

אתם יודעים מה עוד כיפי? לאכול עוגיות מוקה ופצפוצי שוקולד לפסח. הן האחיות של עוגיות השומשום-אניס-תפוז, וגם אותן ראיתי ב-NYT, והן פיתרון מושלם לחובבי הקפה-שוקולד שמחפשים מה להכין לפסח בגזרת העוגיות.

יוצרים כדורי בצק באמצעות כף ואופים | צילום: בלוג פצפוצים
יוצרים כדורי בצק באמצעות כף ואופים | צילום: בלוג פצפוצים

עוגיות מוקה ופצפוצי שוקולד לפסח

לבצק

45 גרם פצפוצי שוקולד [1/4 כוס]

60 מ"ל קפה חזק [1/4 כוס]

140 גרם קמח מצה דק [כוס אחת]

קורט מלח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

2 כפות פולי קפה טחונים [כמו לאספרסו] [לא חובה]

113 גרם חמאה רכה

150 גרם סוכר לבן [3/4 כוס]

150 גרם סוכר חום כהה [3/4 כוס]

2 ביצים, בטמפ' החדר

לפיזור מעל העוגיות לפני האפייה

כף אחת פולי קפה טחונים [כמו לאספרסו] [לא חובה]

125 גרם פצפוצי שוקולד [3/4 כוס]

מעט מלח ים עדין, כמו פלור דה סל

להכנת העוגיות:

הכניסו את פצפוצי השוקולד לקערה חסינת חום והוסיפו את הקפה. הניחו מעל סיר עם מים רותחים [ודאו שתחתית הקערה לא נוגעת במים עצמם] והמיסו, תוך כדי ערבוב. הורידו מהאש והניחו בצד להתקרר מעט.

בקערה בינונית, ערבבו את קמח המצה הדק, המלח, אבקת האפייה, הקינמון ופולי הקפה הטחונים, אם אתם משתמשים בהם.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, קערה גדולה ומיקסר ידני, או אפילו כף עץ, ערבלו את החמאה והסוכרים במהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת בהירה. הורידו את המהירות מעט והוסיפו את הביצים, אחת בכל פעם, וערבבו היטב אחרי כל הוספה. קפלו פנימה את תערובת השוקולד-קפה המומסת, ואז את תערובת הקמח [קמח מצה דק, מלח, אבקת אפייה, קינמון ופולי הקפה הטחונים, אם אתם משתמשים בהם]. לבסוף, קפלו פנימה את פצפוצי השוקולד. כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו לשעה.

לקראת סוף השעה, חממו את התנור ל-160 מעלות ורפדו 2 מגשי אפייה בנייר אפייה.

צרו כדורי בצק באמצעות כף, והניחו אותם במרווחים של 5 ס"מ, על התבניות המרופדות בנייר אפייה. צריכים לצאת לכם בערך 36 כדורי בצק בסה"כ. פזרו מעל כל כדור בצק מעט מהקפה הטחון, ונעצו כמה פצפוצי שוקולד. לבסוף, פזרו קצת מלח ים עדין מעל כל אחד, ואפו כ-15 דקות. הוציאו מהתנור והניחו לעוגיות להצטנן לגמרי על רשת.

מניחים את העוגיות להצטנן מספר דקות ואז מסתערים | צילום: בלוג פצפוצים
מניחים את העוגיות להצטנן מספר דקות ואז מסתערים | צילום: בלוג פצפוצים

 

לבלוג פצפוצים: http://www.pitzpootzim.com/