באטלייה של המן: מתכונים למשלוח מנות

משלוחי המנות שכולם ירצו לקבל מכם, על פי מתכונים של Eats | צילום: דניה ויינר
משלוחי המנות שכולם ירצו לקבל מכם, על פי מתכונים של Eats | צילום: דניה ויינר

בלי פרג, בלי כובעי ליצן ובלי צלופן. משלוחי המנות שיהפכו אתכם לאנשים הכי מבוקשים בסביבה

88 שיתופים | 132 צפיות

טראפלס שוקולד ומלח גס

טראפלס שוקולד ומלח גס | צילום: דניה ויינר
טראפלס שוקולד ומלח גס | צילום: דניה ויינר

החומרים ל־40 כדורים

150 מ"ל שמנת מתוקה

400 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

4 כפות חמאה רכה

כף מלח גס

אבקת קקאו לציפוי

אופן ההכנה

1. מרתיחים את השמנת המתוקה עד שהיא מצטמצמת ל־2 כפות.

2. ממיסים את השוקולד בבן מארי, מוזגים עליו את השמנת הרותחת ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את המלח הגס ומערבבים.

3. מכסים את התערובת בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.

4. צרים מהתערובת כדורים קטנים ומצפים אותם באבקת הקקאו. שומרים במקרר, אך מומלץ להוציא את הטראפלס מהמקרר לפני האכילה.

קיש תפוחי אדמה, מנגולד ופטה

קיש תפוחי אדמה, מנגולד ופטה | צילום: דניה ויינר
קיש תפוחי אדמה, מנגולד ופטה | צילום: דניה ויינר

החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

400 גר' בצק פריך

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

1 חבילת מנגולד

4 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

מעט מיץ לימון

220 מ"ל שמנת מתוקה

50 מ"ל קרם פרש

2 ביצים

150 גרם גבינת פטה קרועה

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מרדדים את הבצק הפריך לעובי 2־3 מ"מ ומרפדים עמו תבנית בקוטר 22 ס"מ. דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות. מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים בשעועית או באורז. אופים את הקלתית במשך 35 דקות ומסירים את השעועית או האורז ונייר האפייה.

2. מבשלים את קוביות תפוחי אדמה במים רותחים במשך 10 דקות.

3. מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים וקוצצים אותם. מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את גבעולי המנגולד במשך 3 דקות. מוסיפים את עלי המנגולד ומאדים עד שהם מתרככים. מוסיפים את השום ומיץ הלימון ומסירים מהאש.

4. טורפים את השמנת עם קרם הפרש, הביצים, המלח והפלפל. מסדרים את תפוחי האדמה, המנגולד והפטה על הקלתית ומוזגים את בלילת השמנת. אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך שעה.

עוגת זוקיני תפוז

עוגת זוקיני תפוז | צילום: דניה ויינר
עוגת זוקיני תפוז | צילום: דניה ויינר

החומרים ל־2 תבניות אינגליש קייק

2 כוסות (270 גר') קמח כוסמין

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית אבקת סודה לשתייה

כפית קינמון טחון

2 ביצים

½ כוס + 2 כפות שמן קנולה

½1 כוסות (150 גר') סוכר

115 גר' ריבת תפוז

280 גר' זוקיני מגורר

½ כפית מלח

115 גר' אגוזי פקאן קצוצים

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והקינמון.

2. מערבבים בקערה נוספת את הביצים, השמן, הסוכר וריבת התפוז. מוסיפים את הזוקיני והמלח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים. מוסיפים את אגוזי הפקאן ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 40־45 דקות.

עוגת שוקולד וויסקי עם אייסינג

לאכול עד דלא ידע. עוגת שוקולד וויסקי עם אייסינג | צילום: דניה ויינר
לאכול עד דלא ידע. עוגת שוקולד וויסקי עם אייסינג | צילום: דניה ויינר

החומרים לתבנית שקעים קוגלהוף

60 גר' אבקת קקאו

כף נס קפה

כוס קפה חם

285 גר' קמח

2 כפיות אבקת אפייה

¼1 כפיות מלח

¼ כפית אבקת סודה לשתייה

400 גר' סוכר חום כהה

¾ כוס + 2 כפות שמן קנולה

כף תמצית וניל

2 ביצים + 2 חלמונים

כף וויסקי

½1 כוסות שמנת מתוקה

לאייסינג

3 כפות חמאה

2 כפות שמנת מתוקה

½2 כוסות אבקת סוכר

3 כפות וויסקי

אופן ההכנה

1 מערבבים בקערה את אבקת הקקאו, הנס קפה והקפה החם.

2. מערבבים בקערה נוספת את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואבקת הסודה לשתייה.

3. מערבלים במיקסר את הסוכר עם השמן ותמצית הווניל. מוסיפים את הביצים והחלמונים בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הוויסקי, תערובת הקמח ותערובת הקפה לסירוגין ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

4. מקציפים את השמנת המתוקה עד קבלת מרקם קציפתי עדין. מוסיפים שליש מתערובת הקצפת לתערובת העוגה ומערבבים. מוסיפים את שאר הקצפת לתערובת ומקפלים בעדינות. מוזגים את התערובת לתבנית שקעים ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך 55 דקות.

5. מכינים את האייסינג: ממסים את החמאה בסיר על אש נמוכה. מסירים מהאש ומקציפים את השמנת לתוך החמאה בעזרת מטרפה. מוסיפים תוך כדי ערבוב את אבקת הסוכר והוויסקי. מרקם הציפוי צריך להיות סמיך במידה. כשהעוגה מתקררת לגמרי מוזגים עליה את האייסינג בצורה גסה (נותנים לאייסינג לנזול לצדדים).

מרשמלו

מרשמלו הום מייד | צילום: דניה ויינר
מרשמלו הום מייד | צילום: דניה ויינר

החומרים ל־36 יחידות

8־10 דפי ג'לטין

⅓4 כוסות מים

1 כוס (200 גר') סוכר

⅓ כוס (120 גר') סירופ תירס

4 חלבונים בטמפרטורת החדר

קורט מלח

2 כפיות תמצית וניל

לציפוי

1 כוס קורנפלור

1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. ממלאים בקערה 2 כוסות מים קרים ומניחים בה את דפי הג'לטין עד שיתרככו.

2. מערבבים בסיר קטן את הסוכר עם סירופ התירס ו־1/3 כוס מים ומבשלים על אש בינונית־גבוהה.

3. מקציפים במיקסר את החלבונים במהירות נמוכה. אחרי 3 דקות מוסיפים את המלח.

4. כשסירופ הסוכר מגיע לטמפרטורה של 99 מעלות צלזיוס מגבירים את מהירות הקצפת החלבונים לבינונית־גבוהה וממשיכים להקציפם עד קבלת מרקם סמיך. כשסירופ הסוכר מגיע לטמפרטורה של 118 מעלות צלזיוס מוזגים אותו לאט ובזהירות לקערת החלבונים המוקצפים. מוסיפים את דפי הג'לטין ו־2 כפות מים, בוחשים מהר עד שהדפים נמסים ומוסיפים את תמצית הווניל. ממשיכים להקציף עוד 7 דקות או עד שקערת המיקסר מצטננת.

5. מערבבים את חומרי הציפוי ומפזרים מחצית מהכמות בתבנית בשכבה אחידה. מוזגים את תערובת החלבונים והסירופ לתבנית בצורה אחידה ומיישרים במרית. מניחים לתערובת להתייבש לא מכוסה לפחות 4 שעות (עדיף במשך לילה).

6. מפזרים מעט מתערובת הציפוי על המרשמלו וחותכים אותו לקוביות. מעבירים את קוביות המרשמלו לקערה עם יתרת תערובת הציפוי ומצפים היטב בכל הצדדים. אפשר לשמור בכלי אטום עד כשבוע.

 

EATS הוא בית אוכל מזן חדש, המתייחס לאוכל, החל ממנות הפתיחה, דרך העיקריות ועד לקינוחים ברצינות יתרה ובכבוד. המקום מספק שירותי קייטרינג לאירועים קטנים ובנוסף מנות אוכל וקינוחים לשוק הפרטי והעסקי.

http://www.eatstlv.com/

כלים ואקססוריז- שרון ברונשר, עמיעד 13 תל אביב, 03-6831896