חריימה פיקנטי

צלם: איתיאל ציון | סטיילינג: אורית עציון
צלם: איתיאל ציון | סטיילינג: אורית עציון

מתכון לחריימה קלאסי מדג נסיכת הנילוס, ברוטב המקבל את חריפותו מהרבה שום ומפלפלת אדומה חריפה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-8-7 מנות:

8-7 נתחים של דג נסיכת הנילוס, מסוננים

2 כפות פלפלת אדומה חריפה או פפריקה חריפה

½2 כפות פלפלת אדומה מתוקה או פפריקה מתוקה

1/2 כף מלח

20 שיני שום, כתושות

½2 כוסות מים

1/2 כוס שמן

150 גר' רסק עגבניות

1 כף כמון טחון

1 כפית קימל טחון

מיץ מ-1 לימון

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הפלפלת החריפה והמתוקה (או הפפריקה), המלח, השום ו-1 כוס מים עד קבלת תערובת אחידה.

2. יוצקים את השמן לסיר רחב ונמוך, מוסיפים את תערובת התבלינים ומערבבים.

3. מבשלים את התערובת על להבה נמוכה במשך כ-45 דקות, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל במשך עוד כ-5 דקות עד שהרוטב מתחיל להצטמצם.

4. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ו-1 כוס מים נוספת, מערבבים ומבשלים במשך עוד כ-8 דקות.

5. מוסיפים את הכמון, הקימל, מיץ הלימון וחצי כוס המים הנותרת, מערבבים ומביאים לרתיחה.

6. מסדרים את נתחי הדג על הרוטב ומנענעים קלות את הסיר כדי שהרוטב יצפה את הדג בצורה אחידה.

7. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל במשך עוד כ-30 דקות עד שהרוטב סמיך והדג מוכן. מגישים חם.

מגישים: מומלץ להגיש עם חלה, כדי שזו תספוג את כל הטעמים.