טבלת פירות

מתי העונה של הפירות שלכם, ואיך לבחור אותם? המדריך המלא

88 שיתופים | 132 צפיות

שם הפרי עונה בחירה אחסון
אבטיח מרץ עד ספטמבר (משווק כל השנה). בחירתו של הפרי העסיסי הזה קשה במיוחד. המדד הראשון והמוכר מכולם הוא הצליל החלול שעל הפרי להשמיע כאשר מכים עליו בעדינות, אם כי לעיתים לא די בכך כדי להבטיח הצלחה. כדאי להימנע מאבטיחים שעל קליפתם מופיע יותר מכתם צהוב אחד שעלול להעיד על הבשלת יתר (כתם יחיד מעיד על הצד שעליו שכב הפרי במקשה). רצוי גם לבחון את הגבעול: הוא צריך להיות רענן וירוק. צבע בהיר לגמרי יעיד כי הפרי עדיין לא הבשיל, ואילו גבעול קמל יצביע על בשלות יתר. האמת שהדרך הטובה ביותר היא לבקש מהירקן לפתוח את האבטיח ולטעום אותו. לאחר פתיחתו יש לאחסן במקרר.
אגס אוגוסט עד אוקטובר (משווק כל השנה). דרגת הכהות בצבע הירוק של האגס אינה משנה, אלא היותו חלק, נקי ללא פגמים ומוצק למגע. יש להעדיף את זן הספדונה שהוא מתוצרת הארץ על פני אגסים מיובאים, כי טעמו מתוק ועסיסי יותר. במקרר.
אוכמניות יוני עד אוגוסט. מומלץ לבחור את הפירות שצבעם סגול-כחול שחור ובוהק, עם גוון שקפקף מסוים ולוודא שהם נוקשים ואין בהם פצעים. אין לשטוף את הפרי לפני אחסונו במקרר ורצוי לבחור בכלי אטום ללחות.
אנונה אוקטובר עד ינואר. צבע ירוק כהה מרמז כי האנונה עדיין לא בשלה. יש לבחור בפרי שצבעו בין ירוק לצהוב. על מרקמו להיות חלק והוא צריך להגיב למגע יד אך לא להיות רך מדי, שכן במקרה זה הוא בשל יתר על המידה. אפשר לאחסנו במקרר אך כדאי לאוכלו במהירות.
אננס ינואר עד מרץ, ספטמבר עד אוקטובר. אם ניתן לשלוף אחד מעלי הפרי בקלות, סימן שהוא בשל לאכילה וזהו המועד הטוב ביותר לקנותו. יש לבחור בפרי צהוב. פרי ירוק עדיין לא בשל. רצוי לחוש שהפרי גמיש ומגיב למגע האצבע. בטמפרטורת החדר למשך לא יותר מיומיים.
אפרסמון ינואר עד מרץ, ספטמבר עד דצמבר. היום כבר כמעט שלא ניתן להיתקל באפרסמונים שטעמם עפיץ ובלתי נעים, בכל מקרה אין דרך לדעת עובדה זו לפי המראה החיצוני. יש לבחור בפרי בגודל בינוני שהוא העסיסי ביותר, חלק במרקמו אפשר לאחסן במקרר למשך כמעט שבועיים.

 

03.01.07

(עודכן ב – 20.01.09)