כדורי בשר ברוטב אפונה ועשבי תיבול

צלם: דן פרץ | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש
צלם: דן פרץ | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש

מחפשים מנה עיקרית קלה להכנה? קבלו מתכון לקציצות ברוטב אפונה ועשבי תיבול שמקנים להן טעם מיוחד במינו

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, בשרי

החומרים לכ-20 קציצות:

  • 500 גר'בשר בקר, טחון
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 ביצה, טרופה
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה
  • 1/4 כפית קינמון
  • מלח, פלפל שחור
  • 3 כפות שמן קנולה, לטיגון
  • 1 בצל, קצוץ
  • שמן לטיגון
  • 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 כוס שמיר, קצוץ
  • 1 כוס כוסברה, קצוצה
  • 1 כף פפריקה מרוקאית
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כוסות מים
  • 3 כוסות אפונה קפואה

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות. יוצרים מהתערובת כדורי בשר בגודל אחיד ומניחים במקרר להתייצבות למשך כ-60-30 דקות.

2. מטגנים את הבצל בשמן עד שקיפות. מוסיפים את הפטרוזיליה, השמיר והכוסברה ומערבבים. מוסיפים את הפפריקה, המלח, הפלפל והמים, מרתיחים ומוסיפים את כדורי הבשר והאפונה. המים צריכים לכסות במעט את כדורי הבשר, ואם צריך מוסיפים עוד מים.

3. מנמיכים את האש ומבשלים 30-20 דקות עד שכדורי הבשר מוכנים.

מגישים: מומלץ להגיש את כדורי הבשר לצד אורז או על מצע קוסקוס.