כעכי שומשום

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

מתכון לכעכי שומשום - עוגיות מלוחות שקשה לעמוד בפניהן, במיוחד כשהן מצטרפות לכוס תה עם נענע

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מצרכים:

החומרים לכ-60 כעכים:

  • 25 גר' (1/2 חבילה) שמרים טריים
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 500 גר' (½2 כוסות) קמח לבן
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 200 גר' חמאה רכה (לא מומסת) או מרגרינה (לגרסת פרווה)
  • 1 ביצה, טרופה
  • 3 כפות מים קרים
  • שומשום לטבילה

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה ממיסים שמרים וסוכר במים ובוחשים היטב.

2. טורפים פנימה 1/2 כוס קמח לעיסה חלקה. זורים מעל מעט קמח ומניחים במקום חמים להכפלת נפח.

3. מעבירים את הבצק המותפח לקערה רחבה ומוסיפים מלח ואת יתרת הקמח. מערבבים קלות, מוסיפים חמאה ולשים 10 דקות רצופות במיקסר עם וו לישה.

4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להכפלה שנייה. לשים שוב כמה דקות, מכסים בניילון ומתפיחים.

5. טורפים ביצה ומים בקערית, ומניחים שומשום בצלחת רחבה.

6. יוצרים מהבצק כדורים בגודל אגוזי מלך, מגלגלים כל כדור ל"נקניק". מחברים את הקצוות ויוצרים כעך עגול.

7. טובלים את הכעך בביצה ואחר כך בשומשום. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של 2 ס"מ.

8. אופים במשך 20-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, עד הזהבה. מניחים לצינון מוחלט ומאחסנים בכלי אטום במקום קריר וחשוך.