כרובית ממולאת בשר

צלם: נועם עופרן
צלם: נועם עופרן

גם קציצות וגם ירק: מתכון של רונית תירוש לכרובית ממולאת בשר - מנה שהיא ארוחה שלמה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

1 כרובית בינונית

למילוי:
500 גרם בשר טחון
1 בצל, קצוץ
3 כפות שמן זית
2¬-3 שיני שום
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה (אפשר גם וגם), קצוצה (משאירים מעט בצד להגשה)
1 פלפל ירוק חריף
1 ביצה
מלח, פלפל שחור

לרוטב:
1 בצל, קצוץ
2-3 שיני שום
5 כפות שמן זית
1 קופסה עגבניות מקולפות
1 כף רסק עגבניות
3 כוסות מים
1 כף סוכר
1 כף פפריקה
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

חולטים את הכרובית במים עם מלח במשך 10 דקות. מוציאים ומסננים.

המילוי:

מערבבים את כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה. הופכים את הכרובית ודוחסים בין הפרחים כמה שאפשר מתערובות הבשר (ממה שנשאר מכינים קציצות).

הרוטב:

1. מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית, מוסיפים את שאר החומרים ומרתיחים.
2. מכניסים את הכרובית לרוטב כשראשה כלפי מעלה, ואת הקציצות מהבשר שנותר מניחים מסביב. מזלפים מרוטב העגבניות על הכרובית. מרתיחים שנית ומנמיכים את האש. מבשלים כשהסיר מכוסה במשך 20 דקות. מעטרים בפטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומגישים.