לביבות עדשים מונבטות ואגוזים

מתכון ללביבות בריאותיות וטעימות: הנבטת העדשים מעלה את ערכן התזונתי ומוסיפה אנזימים וויטמינים. הג'ינג'ר הטרי מוסיף ללביבות חריפות קלה ותורם לניקוי הגוף ולחימומו

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר | קל | מהיר | פרווה

החומרים ל-10 לביבות:

2 כוסות עדשים
1 ביצה
1/2 כוס קמח כוסמין
1 כפית כמון
1/2 כפית קארי
1 כף ג'ינג'ר
2 שיני שום
1/2 כוס אגוזים, טחונים
1/4 כוס שומשום
1 כפית מלח גס אפור

אופן ההכנה:

1. משרים את העדשים במים רגילים למשך 8 שעות.

2. מעבירים למסננת או לשקית הנבטה למשך יומיים נוספים.

3. שוטפים אותן מדי שעתיים כדי לזרז את תהליך ההנבטה.

4. מערבבים בקערה את העדשים המונבטות עם כל יתר החומרים.

5. יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות.

6. מניחים את הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפייה (או בתבניות מרובעות מברזל יצוק).

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה (או במייבש מזון במשך 8 שעות).

8. מומלץ להגיש עם מטבל עגבניות-זיתים.


צילום: בועז לביא

החומרים למטבל עגבניות זיתים:

כשר | קל | מהיר | פרווה

6 עגבניות
4 שיני שום
1/4 כוס זיתי קלמטה
1 בצל סגול
1/4 כוס עגבניות מיובשות
קורט פלפל צ'ילי
1/4 כוס עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1. מעבדים במעבד מזון את כל החומרים לקבלת מטבל במרקם אחיד.

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock