לביבות תרד ומנגולד אפויות

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

מתכון ללביבות עם הרבה בריאות ותחתית פריכה ומיוחדת בטעמה

88 שיתופים | 132 צפיות

התרד והמנגולד מכילים כלורופיל, החיוני לניקוי ולחיזוק מערכת העיכול והחיסון, וצבעם הירוק העמוק יישמר אם חולטים אותם לזמן קצר בלבד. האפייה הישירה על אבן שמוט (אבן המיועדת לאפיית פיצות) יוצרת תחתית פריכה ומיוחדת בטעמה.

כשר, קל, מהיר, פרווה

החומרים ל-10 לביבות:

  • 1/2 ק"ג תרד טרי
  • 1 חבילת עלי מנגולד
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס קמח כוסמין
  • 1 כפית מלח גס אפור
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1 צרור בזיליקום
  • 1 צרור אורגנו
  • 4 שיני שום
  • 1/4 כוס שומשום מלא

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את עלי המנגולד והתרד ומאדים בסיר כ-6 דקות. קוצצים גס בעזרת סכין ומצננים.

2. טורפים את הביצים ומוסיפים לעלים החלוטים. מוסיפים את הקמח, מתבלים במלח גס אפור ובפלפל ומערבבים.

3. קוצצים במעבד מזון את הבזיליקום, האורגנו והשום, ומוסיפים לתערובת יחד עם השומשום.

4. יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה או מעל אבן שמוט. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-30 דקות (או במייבש מזון במשך 8-10 שעות). מומלץ להגיש עם מטבל עגבניות זיתים (ראו מתכון).

מטבל עגבניות זיתים

כשר, קל, מהיר, פרווה

החומרים:

  • 6 עגבניות
  • 4 שיני שום
  • 1/4 כוס זיתי קלמטה
  • 1 בצל סגול
  • 1/4 כוס עגבניות מיובשות
  • קורט פלפל צ'ילי
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

מעבדים במעבד מזון את כל החומרים לקבלת מטבל במרקם אחיד.

מצרכים:

התרד והמנגולד מכילים כלורופיל, החיוני לניקוי ולחיזוק מערכת העיכול והחיסון, וצבעם הירוק העמוק יישמר אם חולטים אותם לזמן קצר בלבד. האפייה הישירה על אבן שמוט (אבן המיועדת לאפיית פיצות) יוצרת תחתית פריכה ומיוחדת בטעמה.