הכי קל והכי טעים: לזניה קוטג' וגבינות ב-10 דקות עבודה

צלם: בועז לביא | סטיילינג: אורית עציון
צלם: בועז לביא | סטיילינג: אורית עציון

מי אמר שצריך לעבוד קשה במטבח? מתכון ללזניה קוטג' וגבינות משגעת, שעושה הרבה רושם ומכינים בלי מאמץ בכלל

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים לתבנית בגודל 17X20 ס"מ:

12 דפי לזניה ללא בישול

למלית:
2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
2 ביצים
500 גרם רוטב עגבניות (אפשר להשתמש ברוטב מוכן לפסטה)
250 גרם גבינה צהובה פיקנטית מגוררת (רצוי מסוג פרמזן או קשקבל)
250 גרם גבינת ריקוטה, מפוררת

לציפוי:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה

לזניה חלבית | צילום: Shutterstock
לזניה חלבית | צילום: Shutterstock

עוד מתכונים שמכינים בפחות מחצי שעה
עוגת גבינה ב-15 דקות עבודה ו-6 מרכיבים
לחם טחינה חלומי שמכינים בצ'יק צ'אק
הלהיט של הקיץ: גספצ'ו לבן הכי קל שיש

אופן ההכנה:

1. משרים את דפי הלזניה במים פושרים במשך 20 דקות עד שהם מתרככים ומתרחבים מעט.

2. מערבבים בקערה את הקוטג' והביצים.

3. מניחים 2 כפות מרוטב העגבניות בתחתית התבנית ומורחים באופן שווה. מסדרים 3 דפי לזניה לרוחב התבנית, חותכים דף לזניה נוסף ומסדרים לאורך התבנית, כך שהבסיס יהיה מכוסה כולו בדפי לזניה.

4. מורחים על דפי הלזניה 3¬-4 כפות מרוטב העגבניות ומשטחים מחצית מכמות תערובת הקוטג'. מפזרים מחצית מכמות הגבינה הצהובה המגוררת. חוזרים על סדר הפעולות: שמים שכבה נוספת של דפי הלזניה, רוטב העגבניות, תערובת הקוטג' והגבינה הצהובה, ומפזרים מעל מחצית מכמות גבינת הריקוטה.

5. מסדרים שכבה שלישית של עלי לזניה, רוטב עגבניות ותערובת קוטג' ומפזרים מעל את שארית גבינת הריקוטה. מערבבים את השמנת המתוקה והביצה ויוצקים על הלזניה.

6. אופים את הלזניה במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהיא מזהיבה.

טיפ: כדאי להכין את הלזניה יום לפני ההגשה כדי שהטעמים ייספגו ויהיה קל יותר לחתוך אותה.