לזניית בטטות ובשמל

צלם: אפיק גבאי
צלם: אפיק גבאי

מתכון מתוך הבלוג תיק אוכל למנה שנקראת הלזניה של סבתא, שהיא בעצם לזניה בטטות ובשמל מפנקת

88 שיתופים | 132 צפיות

יש מאכלים שאוטומטית נכנסים לרשימת המאכלים האהובים; הריח של האפייה, המראה שלהם כשהם יוצאים מהתנור, הטעם, טעם הילדות המוכר כל כך, טעם שלא שוכחים. כזו היא מנת הלזניה בטטות ובשמל שסבתא שלי הייתה מכינה כשמישהו היה זקוק לעידוד, או סתם כשבא להתפנק.

החומרים לתבנית מלבנית בינונית:

2 בטטות גדולות, מבושלות
3 שיני שום, כתושות
1 בצל סגול, קצוץ
קורט אגוז מוסקט, טחון
1 כפית מלח, פלפל שחור גרוס
200 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
2 גביעי שמנת חמוצה
1 חבילת עלי לזניה מוכנים (ללא צורך בבישול מוקדם)

לרוטב בשמל:

50 גרם חמאה
1/2 כוס קמח
1/2 ליטר חלב
1/4 כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1. מרסקים בקערה את הבטטות המבושלות, מוסיפים את השום, הבצל הסגול, התבלינים והשמנת החמוצה ומערבבים.

2. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח עד שהוא מקבל גוון אגוזי. מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה. מתבלים באגוז מוסקט ומסירים מהאש.

3. משמנים קלות את התבנית ומרפדים בשכבה אחת של עלי לזניה. מכסים במחצית ממלית הבטטה, במחצית מרוטב הבשמל ובמעט פרמזן. חוזרים על הפעולה בשכבה נוספת. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים במשך 10 דקות נוספות עד השחמה. מגישים לצד סלט טרי.