לחמניות גבינה

תשכחו מהלחמניות שהכרתם עד היום. לפניכם מתכון ללחמניות גבינה – גם קלות להכנה וגם בעלות ערך תזונתי גבוה של חלבון וסידן. מתוך הספר משימה אפשרית

88 שיתופים | 132 צפיות

ל-14 לחמניות:

  • 1 גביע גבינת סקי 1/2%
  • 2 ביצים
  • 3 כוסות קמח
  • 15 גרם שמרים, מומסים ב-1/4 כוס מים חמים ו-1 כפית סוכר
  • 1/2 כוס שמן חמניות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 100 גרם גבינה צפתית דלת שומן, מפוררת
  • ביצה טרופה להברשה
  • מעט שומשום קלוי לפיזור

אופן ההכנה:

  1. 1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה או במעבד מזון עד קבלת בצק צמיגי.
  2. 2. יוצרים כדורים בידיים ומסדרים אותם על תבנית המרופדת בנייר אפייה.
    3. מברישים בביצה, מפזרים מעט את השומשום ואופים במשך 40-30 דקות בטורבו בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
    4.שומרים את הלחמניות בכלי אטום או בשקית ניילון.

המתכון מתוך הספר "משימה אפשרית – המדריך המלא לתזונה נכונה לנערות" מאת ד"ר מאיה רוזמן, הוצאת קוראים.