מאפינס דבש

אוהבים עוגות דבש? קבלו את גרסת המאפינס: מתכון קל להכנה למאפינס דבש נפלאים, מתוך ספר המתכונים "58 מתוקים לדיאטה"

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-16 מאפינס (230 קלוריות למאפין)

  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח מלא
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 100 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (200 גרם) דבש
  • 3 כפות מים רותחים
  • 1 כוס (250 מ"ל) דנונה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (75 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
  • קליפה מגוררת מחצי לימון

ההכנה:

1. מערבבים את הקמח עם האבקות.

2. בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם הדבש שדולל במים הרותחים. מוסיפים את הדנונה והביצה ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האגוזים וקליפת הלימון.

3. משמנים תבניות מאפינס בספריי שמן בטעם חמאה וממלאים בתערובת, עד שלושת רבעי הגובה.

4. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מוציאים מהתנור, ממתינים 3-2 דקות ומעבירים לרשת.

מתאים להגיש כשעדיין חמים. אפשר לצנן, להקפיא ולחמם מעט במיקרוגל.

מתוך הספר "58 מתוקים לדיאטה" מאת ד"ר מאיה רוזמן ואלינוער רבין, הוצאת "קוראים"