פונדנט שוקולד ללא גלוטן

פונדנט או בשמו המוכר יותר - סופלה שוקולד - ללא טיפה של קמח

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-10 מנות אישיות:

  • 250 גר' שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)
  • 250 גר' חמאה
  • 6 ביצים
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 80 גר' קורנפלור
  • 50 גר' קקאו, מנופה
  • חמאה וקקאו לכלים

אופן ההכנה:

  1. ממיסים שוקולד וחמאה יחד על בן מארי. מצננים 3 דקות.
  2. מקציפים ביצים וסוכר.
  3. מקפלים את תערובת השוקולד אל תערובת הביצים, ומקפלים פנימה קורנפלור וקקאו.
  4. משמנים קוקוטים או כוסות קפוצ'ינו בחמאה ומפזרים בפנים קקאו. ממלאים את הכלים בתערובת עד 3/4 הגובה.
  5. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. משהים דקה והופכים לתוך צלחת עמוקה. מגישים לצד גלידה.

טיפ: אם הפונדנט לא משתחרר בקלות מהכלי, עברו על דפנות הכוס עם סכין קטנה.