פונדנט שוקולד ללא גלוטן
פונדנט או בשמו המוכר יותר - סופלה שוקולד - ללא טיפה של קמח
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-10 מנות אישיות:
- 250 גר' שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)
- 250 גר' חמאה
- 6 ביצים
- ¼1 כוסות סוכר
- 80 גר' קורנפלור
- 50 גר' קקאו, מנופה
- חמאה וקקאו לכלים
אופן ההכנה:
- ממיסים שוקולד וחמאה יחד על בן מארי. מצננים 3 דקות.
- מקציפים ביצים וסוכר.
- מקפלים את תערובת השוקולד אל תערובת הביצים, ומקפלים פנימה קורנפלור וקקאו.
- משמנים קוקוטים או כוסות קפוצ'ינו בחמאה ומפזרים בפנים קקאו. ממלאים את הכלים בתערובת עד 3/4 הגובה.
- אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. משהים דקה והופכים לתוך צלחת עמוקה. מגישים לצד גלידה.
טיפ: אם הפונדנט לא משתחרר בקלות מהכלי, עברו על דפנות הכוס עם סכין קטנה.