מסעדת ששון: חגיגה בחיפה

צלחת אפריטיף | צלם: ישראל אלפסה
צלחת אפריטיף | צלם: ישראל אלפסה

עיצוב מושך, תפריט מסקרן ומנות משובחות שעושות חשק לטרוף את כל מה שיש למקום להציע בבת אחת. ביקור במסעדת ששון בחיפה – המסעדה החדשה של קבוצת הסינטה בר

88 שיתופים | 132 צפיות

הרבה זמן חיכינו לראות מה מסתתר מאחורי השלט הענק שהוצב ברחוב חורב 10 בחיפה, שעליו נכתב: "תשכחו מכל מה שהיה פה עד היום". כשתמר ואני הגענו למקום כמה שבועות אחרי הפתיחה, גילינו שהיה שווה לחכות. המבנה העתיק שניצב במקום משנות העשרים של המאה הקודמת נהרס עד היסוד, ועל חורבותיו הקימו קברניטי ה"סינטה בר" את הבייבי החדש שלהם בהשקעה של לא פחות משלושה מיליון שקלים – מטבח אפריטיף רחב ידיים שנושא את השם המחייב – "ששון".

מתוק ומסחרר

את הערב פתחנו עם חצי סמואל אדמס לאדון (33 ש"ח) וקוקטייל מוחיטו קיווי לגברת (38 ש"ח). בקוקטייל הסופר קייצי של תמר שוקשקו יחדיו קוביות קיווי ותותים, עלי נענע, מידורי, רום וסודה, והמתוק מתוק הזה התגלה כלא פראייר בכלל שכן עוד לפני שהזמנו מנה אחת, ראשה של תמר כבר היה מעט סחרר עליה. אני הגרתי את הסמואל אדמס כאילו הייתה מים קרים וחיש מהר הזמנתי אחת נוספת.

האמת היא שעד שניגשנו לתפריטי האוכל עבר זמן רב כי המקום מעוצב באופן כזה שלעיניים לא משעמם לרגע. זה מתחיל בגופי התאורה שנראו כאילו נלקחו מסרט אימה משנות החמישים, וממשיך במערכת המיזוג התעשייתית שרצה לאורך התקרה המשופעת ומגיע עד לחלונות העץ העתיקים שהותקנו במעלה הדיספליי המרשים. אבל בסופו של דבר הבטן אמרה שעיצוב זה לא דבר משביע, אז הזמנו זוג תפריטים והתחלנו לעיין.

* קראו גם: המלצה על מסעדה כפרית ורומנטית>>

נתח קצבים של מסעדת ששון
נתח קצבים

ארוחת שותפים

התפריט ב"ששון" הוא תפריט שנוצר במטרה ללוות את האלכוהול. אין כאן חלוקה למנות ראשונות או עיקריות והתפריט מתקדם בהתאם לחומרי הגלם, ממנות שמבוססות על ירקות, דרך דגה ופירות ים וכלה במנות בשריות. כל המנות במקום מורכבות בצורה שמתאימה לחלוקה (sharing), ולכן החלטנו להזמין בכל פעם מנה אחת ולא זוג מנות במקביל.

את הארוחה התחלנו עם מנת "חצילים מושחמים, כרובית צלויה בשמן זית, עגבניות ובצל על האש, טחינה לבנה, ביצה חצי קשה ופיתות צלויות מהגריל" (48 ש"ח). למרות שבסופו של דבר כל מה שהיה בצלחת זה בעיקר ירקות (תמר אשמה, היא צמחונית), הגיוון היה רב כיוון שכל חומר גלם זכה לטיפול שונה. הקראסט העדין שציפה את פרחי הכרובית התפצח והשאיר ניחוח מעושן בפה, הבצלצלים הסגולים והמתוקים נמשחו בעגבניות הצלויות וקוביות החצילים באורח פלא לא היו ספוגות שמן אלא קריספיות ומענגות.

לאחר מכן הגיע תורי להזמין מנה מהתפריט המסקרן, אז החלטתי ללכת על "קלמרי סגול במשרה של שמן זית, שום ותימין, צלוי על גריל פחמים, מוגש עם לב של חציל, מסבחה של שעועית לימה, פלפל חריף ושמן זית" (52 ש"ח). הקלמרי הורדו מהשיפודים והונחו על המסבחה והחציל ונאכלו במהירות שיא. מעבר לכך שזו הייתה מנה מצוינת, לא היה לי נעים מתמר שאם יש משהו שיותר קשה לה לראות מבשר, זה פירות ים.

כדי לעודד את רוחה הזמנו קנלוני במילוי מנגולד, ריקוטה ופטה על קרם עגבניות צהובות ובזיליקום (58 ש"ח). תמר כל כך נהנתה מהקנלוני, שלא רציתי להפריע. חטפתי ביס קטן מהפסטה, ניגבתי ברוטב העגבניות הצהובות ונתתי שתי נקודות לשף רם לסרי על היחס החם ללקוחות הצמחוניים.

לאחר מכן הזמנתי מנה נוספת על טהרת הבשר: "שקדי עגל צלויים על פחמים, קריספי טלה, יוגורט עזים, גלדי בצל ואריסה (54 ש"ח). ליד כל היופי הזה הוגשו שלוש פיתות זעירות שנצלו על הגריל ותכולת הצלחת נתחבה לתוכן אחר כבוד. כל ביס הגדיל את החיוך אך גם את הכאב על כך שתמר החליטה להתנזר מבשר לפני שנה בדיוק. הטלה הקריספי והשקדים השומניים השתלבו בתוך הפיתות לכדי חגיגה של טעמים ומרקמים והבחירה ביוגורט על פני הטחינה השגרתית התגלתה כמוצלחת ומרעננת ביותר.

> עוד על אוכל בדרך האוכל:

* מתכון לתפוחי אדמה פריכים>>

* מתכון לצ'יפס מושלם>>


פיתה על גחלים על קשקבל

לאט לאט עם הקינוחים

אחרי בירה נוספת לאדון ומרטיני ביאנקו לגברת (33 ש"ח) החלטנו שהגיע הזמן לקינוחים. בריוש הבננות (38 ש"ח) שהזמנו היה מתוק ואוורירי ובתוכו נטמנו בננות מקורמלות, רוטב שוקולד וכדור גלידת וניל. אולי מנה או שתיים פחות במהלך הארוחה והוא היה נאכל בשלמותו, אבל אנחנו כבר היינו מלאים מדי למאפה עשיר בחמאה ולגלידה. אולי זו הייתה טעות שלנו, מה גם שלצדו הזמנו קרפצ'יו אננס טרי שהוגש עם פלחי אפרסק במרינדה וסורבה תות ביתי (38 ש"ח). בסך הכל רצינו לטרוף את כל מה שיש למקום להציע בבת אחת אבל מן הסתם מדובר במשימה בלתי אפשרית.

בשורה התחתונה מדובר על מקום שמציב רף חדש לתרבות הבילוי בחיפה, ואני מאמין שהוא יעשה לחורב 10 את מה שעשו הברברוסות לפני עשור לפיק"א 8.

חשבון בבקשה:

שלושה חצאים של סמואל אדמס – 99 ש"ח
מוחיטו קיווי – 38 ש"ח
מרטיני ביאנקו – 33 ש"ח
חצילים מושחמים, כרובית צלויה בשמן זית, עגבניות ובצל על האש, טחינה לבנה, ביצה חצי קשה ופיתות צלויות מהגריל – 48 ש"ח
קלמרי סגול במשרה של שמן זית, שום ותימין, צלוי על גריל פחמים, מוגש עם לב של חציל, מסבחה של שעועית לימה, פלפל חריף ושמן זית – 52 ש"ח
קנלוני במילוי מנגולד, ריקוטה ופטה על קרם עגבניות צהובות ובזיליקום – 58 ש"ח
שקדי עגל צלויים על פחמים, קריספי טלה, יוגורט עזים, גלדי בצל ואריסה – 54 ש"ח
בריוש בננות מקורמלות עם רוטב שוקולד וכדור גלידת וניל צרפתי – 38 ש"ח
קרפצ'יו אננס עם סורבה תות – 33 ש"ח

סה"כ – 453 ש"ח

ששון – מטבח אפריטיף
כתובת: חורב 10 חיפה
שעות פתיחה: א'-ה' בין השעות 18:00 עד 03:00, שישי-שבת, בין השעות 13:00 עד 03:00.
טלפון להזמנת מקומות: 04-6306234
לעמוד הפייסבוק של מסעדת ששון>>

* עכשיו ב-ZOOG: מה תנוחת השינה שלכם אומרת עליכם? בואו לגלות >>

* עכשיו ב-ZOOG: איך יוצאים טוב בתמונות? טיפים פשוטים שעובדים<<

* עכשיו ב-ZOOG: אזורים סודיים ומטריפים בגופו של הגבר >>