מצה בריי

מתכון קל וטעים למצה בריי לפסח | צלם: גילה סגל
מתכון קל וטעים למצה בריי לפסח | צלם: גילה סגל

מתכון פשוט וקל להכנה למנה שלוקחת מצה פשוטה והופכת אותה לנשנוש טעים במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-4-2 מנות:

5 מצות

3/4 כוס מים רותחים

2 ביצים גדולות

1/2 כוס חלב

מלח, פלפל שחור

מעט שמן

אופן ההכנה:

1. שוברים את המצות לחתיכות קטנות ויוצקים עליהן את המים הרותחים.

2. טורפים את הביצים עם החלב ומוסיפים למצות הרטובות. מתבלים במלח ובפלפל. משהים במשך 10¬-15 דקות עד שהמצות סופגות את הנוזלים.

3. מחממים שמן במחבת, יוצקים את הבלילה ומיישרים. מכסים את המחבת ומקטינים את האש (טיגון אטי מבטיח כי פנים המצה בריי ייעשה כראוי). כאשר התחתית משחימה הופכים את המצייה על צלחת בגודל תואם ומחליקים אותה חזרה למחבת. מטגנים עוד 10 דקות ומגישים עם ממרחים מלוחים או מתוקים.