מצה בריי פטריות
מצה בריי הוא אחד המאכלים הכי נפוצים בפסח. לפניכם מתכון למצה בריי למתקדמים עם תוספת פטריות
מצרכים:
החומרים ל-8 לביבות גדולות או 16-18 קטנות:
3 מצות שרויות במים כ-1 שעה
3 ביצים טרופות
70 גרם גבינת כנען (כ-3 כפות)
70 גרם מוצרלה מגורדת (כ-3 כפות)
7 פטריות חתוכות לפרוסות: ניתן לבחור 7 פטריות מאותו סוג או לגוון בין הסוגים השונים: פורטובלו/שמפניון/ירדן/שיטאקה/שימאג'י/ינוקי/כמהין
2 עלים משני ענפי טרגון קצוצים
1/3 כוס שמן תירס
מלח ופלפל – לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. לאחר השריית המצות מסננים וסוחטים מנוזלים.
2. מוסיפים את הביצים, מערבבים היטב ומוסיפים את שאר המרכיבים.
3. מתבלים במלח ובפלפל לפי טעם.
4. מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים 1/3 כוס שמן תירס ובעזרת כף מניחים מן המסה ויצרים לביבות.
5. מטגנים עד שמשיגים גוון זהוב משני הצדדים.
מגישים עם שמנת חמוצה, יוגורט או קרם פרש.