מצה בריי פטריות

צלם: שי בן אפרים
צלם: שי בן אפרים

מצה בריי הוא אחד המאכלים הכי נפוצים בפסח. לפניכם מתכון למצה בריי למתקדמים עם תוספת פטריות

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-8 לביבות גדולות או 16-18 קטנות:

3 מצות שרויות במים כ-1 שעה

3 ביצים טרופות

70 גרם גבינת כנען (כ-3 כפות)

70 גרם מוצרלה מגורדת (כ-3 כפות)

7 פטריות חתוכות לפרוסות: ניתן לבחור 7 פטריות מאותו סוג או לגוון בין הסוגים השונים: פורטובלו/שמפניון/ירדן/שיטאקה/שימאג'י/ינוקי/כמהין

2 עלים משני ענפי טרגון קצוצים

1/3 כוס שמן תירס

מלח ופלפל – לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. לאחר השריית המצות מסננים וסוחטים מנוזלים.

2. מוסיפים את הביצים, מערבבים היטב ומוסיפים את שאר המרכיבים.

3. מתבלים במלח ובפלפל לפי טעם.

4. מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים 1/3 כוס שמן תירס ובעזרת כף מניחים מן המסה ויצרים לביבות.

5. מטגנים עד שמשיגים גוון זהוב משני הצדדים.

מגישים עם שמנת חמוצה, יוגורט או קרם פרש.