מרק דלעת ותפוזים

הטעם העמוק והמתקתק של הדלעת הצלויה,ממש מתעורר לחיים | צלם: דניאל לילה
הטעם העמוק והמתקתק של הדלעת הצלויה,ממש מתעורר לחיים | צלם: דניאל לילה

מה שעושה את המרק המדהים הזה, הוא הטעם העמוק והמתקתק של הדלעת הצלויה, שממש מתעורר לחיים בפגישה עם מיץ התפוזים

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-5 מנות:
700 גרם קוביות דלעת קלופה
1 בצל פרוס
3 כפות שמן
מלח ופלפל שחור גרוס
1 ליטר מים או מרק צח
1 כוס מיץ תפוזים פריגת סחוט טרי או כף פריגת תפוזים קפוא
1 כף רוטב סויה
להגשה:
גרעיני דלעת קלויים
קליפת תפוז

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מסדרים את קוביות הדלעת בתבנית ומפזרים עליהן פרוסות בצל, מלח, פלפל ושמן זית.
3. אופים 30 דקות עד שהדלעת רכה וזהובה.
4. מעבירים את הדלעת והבצל למעבד מזון וטוחנים עם מיץ תפוזים ו-1/2 ליטר מרק או מים. בודקים את רמת הסמיכות, זה תלוי בטריות ובסוג הדלעת. המרק צריך להיות סמיך אבל לא כמו מחית. מוסיפים מרק או מים לפי הצורך. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מגישים את המרק חם עם גרעיני דלעת וקליפת תפוז מעל.

באדיבות פריגת, אורלי ועינת תוכן קולינרי