מרק מינסטרונה עשיר

מרק העגבניות האיטלקי המפורסם שאין מתאים ממנו לימים חורפיים

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-8-6 מנות

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי עלים (כרפס), קצוצים דק
  • 5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק 1/2 כרוב לבן קטן, חתוך לרצועות דקות
  • 8 שיני שום, כתושות
  • 200-150 גר' נקניק קבנוס, פרוס דק (לא חובה)
  • 4 עגבניות, מגוררות גס
  • 2 כפות אבקת מרק בשר (לא חובה)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אזוב (מיורן)
  • 12-10 כוסות מים
  • 100 גר' פסטה חלולה

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הירקות והשום ומאדים בסיר מכוסה. בוחשים לעתים תכופות.
  2. מוסיפים נקניק, עגבניות, אבקת מרק, מלח, פלפל ואזוב. מערבבים היטב. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-25 דקות.
  3. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עוד כ-15 דקות או עד שהירקות רכים.