מרק מינסטרונה עשיר
מרק העגבניות האיטלקי המפורסם שאין מתאים ממנו לימים חורפיים
88 שיתופים | 132 צפיות
מצרכים:
ל-8-6 מנות
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
- 2 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
- 2 גבעולי סלרי עלים (כרפס), קצוצים דק
- 5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק 1/2 כרוב לבן קטן, חתוך לרצועות דקות
- 8 שיני שום, כתושות
- 200-150 גר' נקניק קבנוס, פרוס דק (לא חובה)
- 4 עגבניות, מגוררות גס
- 2 כפות אבקת מרק בשר (לא חובה)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אזוב (מיורן)
- 12-10 כוסות מים
- 100 גר' פסטה חלולה
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הירקות והשום ומאדים בסיר מכוסה. בוחשים לעתים תכופות.
- מוסיפים נקניק, עגבניות, אבקת מרק, מלח, פלפל ואזוב. מערבבים היטב. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-25 דקות.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים עוד כ-15 דקות או עד שהירקות רכים.