מרק נאה טון

מרק נאה טון של בית תאילנדי | צלם: אילן מור
מרק נאה טון של בית תאילנדי | צלם: אילן מור

מתכון למרק מנצח מבית היוצר של יריב מלילי ממסעדת בית תאילנדי, המשלב צוואר בקר, אטריות שעועית רחבות מסולסלות ותבלינים מחממים

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-4 מנות:

2 ליטרים מים
700 גרם צוואר בקר (עדיף טרי ולא מיושן), חתוך לקוביות
1 פפאיה ירוקה
7 פיסות שורש גלנגל
5 כוכבי אניס
1/2 מקל קינמון
1 שורש ועלי סלרי
3 כפות שטוחות סוכר
5 כפות רוטב סויה בהירה
2 כפיות רוטב סויה כהה
1 חופן אטריות שעועית שקופות (לא חובה)
מעט קורנפלור (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים את הבשר.

2. שוטפים את הפפאיה, קוטמים את ראשיה ומוסיפים אותם למים (הפפאין המופרש מהפפאיה מרכך את הבשר). מוסיפים לסיר גם את שורש הגלנגל, כוכבי האניס ומקל הקינמון. מרתיחים, מקטינים את האש לבינונית ומבשלים במשך 1/2 שעה עד שהבקר מתרכך.

3. מוציאים את הפפאיה, מוסיפים את הסלרי, מתבלים בסוכר וברוטבי הסויה, טועמים, מתקנים תיבול וממשיכים לבשל במשך 10 דקות.

4. מוסיפים את אטריות השעועית ומבשלים בציר המרק על פי הוראות היצרן. אפשר להוסיף מעט קורנפלור תוך כדי ערבוב כדי לעבות את הציר.