מרק עדשים ירוקות

מרק עדשים ירוקות | צלם: דן פרץ
מרק עדשים ירוקות | צלם: דן פרץ

מתכון קל למרק עדשים ירוקות עם בצל וגזר

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

2 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לחתיכות קטנות
ארבעה גבעולי סלרי עלים. את הגבעול יש לשטוף היטב ולפרוס
300 גרם עדשים ירוקות (שטופות היטב)
כמון
מלח
מרק עוף
פלפל גרוס
מים על פי גודל הסיר

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר בינוני שמן זית.
2. מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
3. מוסיפים את הגזר ומערבבים קלות.
4. מוסיפים מים רותחים.
5. מוסיפים את חתיכות גבעולי הסלרי, עדשים , תבלינים ומערבבים היטב.
6. מרתיחים ומורידים את האש לעוצמה בינונית ומבשלים כ-40 דקות.

 

באדיבות קופי האוס, רוטשילד 21, תל אביב