מרק חיטה טוסקני
מתכון למרק איטלקי כתום עשיר בחיטה וירק שיפנק אתכם בימי הגשם הסגריריים, עם נגיעות גבינה מנחמת. תרגישו בטוסקנה בחורף הישראלי
החומרים ל–6–8 מנות
¼ כוס שמן זית
1 גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי, חתוכים דק
1 כף שטוחה אורגנו
½ ק”ג חיטה, שטופה היטב ומסוננת
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
להגשה
2 עגבניות מגוררות
2 כפות גבינת פרמזן בשייקר Say Cheese מגורדת
3 שיני שום, מגוררות או כתושות
חופן עלי בזיליקום
6-8 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. מחממים את שמן הזית בסיר עמוק.
2. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי, ומטגנים על להבה בינונית 8 דקות, עד שהירקות התרככו מעט.
3. מוסיפים לסיר את החיטה ואת האורגנו.
4. מכסים ב–2 ליטר (8 כוסות) מים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעתיים, עד שהחיטה התרככה לחלוטין.
6. מתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות.
7. מדי פעם בוחשים.
8. מעבירים לקערות הגשה.
9. מוסיפים לכל צלחת מעט מהעגבניות המגוררות, השום, שמן הזית, הפרמזן ועלי הבזיליקום ומגישים.
צילום בן יוסטר | סטיילינג תמר סגל
אז לאן עוד בא לכם לנסוע? תבחרו מבין שלל המתכונים של ויליפוד שמביאים לכם איכות וטעם מכל העולם:
לבבות דקל מאקוודור צלויים בעגבניות וודקה
מרק נודלס סיני עם כדורי עוף אסייתי
נתחי עוף בקארי הודי וצ׳ילי מתוק
פילה דניס תאילנדי בחמאה מתקתקה סויה וצ’ילי
רולדת פרגיות יוונית עם עלי גפן ממולאים
קבב תורכי על קרם פלפלים קלויים
ערמונים דניים מתוקים בחמאה וקצפת
טארט טאטן אננס ממונקו