ושרין: עוגת גלידה צרפתית

ושרין - עוגת גלידה צרפתית עם מרנג | צילום: שרית גופן
ושרין - עוגת גלידה צרפתית עם מרנג | צילום: שרית גופן

קינוח צרפתי עם אפקט של מקסימום רושם במינימום מאמץ. טעמי פירות הקיץ מראים נוכחות מרשימה במתכון שיצנן אתכם אבל לא את ההתלהבות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל2 תבניות אפייה בקוטר 13 ס"מ ו-15 ס"מ

לעוגה

1 חבילה (500 גר') גלידת וניל איכותית
1 חבילה (500 גר') גלידת פסיפלורה

למרנג

3 חלבונים
1/2 כוס (100 גר') סוכר
1 כוס (100 גר') אבקת סוכר

לקולי פסיפלורה, מנגו ויסמין

תוכן של 10 יחידות פסיפלורה
1 חבילה (300 גר') מחית מנגו קפואה
5 כפות חליטת תה יסמין
1/4 כוס (50 גר') סוכר
2 כפות פקטין

אופן ההכנה

העוגה

1. מרפדים את הקערה או התבנית הקטנה בניילון נצמד. מרככים את גלידת הווניל בערבול במיקסר וממלאים בה את הקערה הקטנה. מקפיאים במשך 4 שעות לפחות.
2. מרפדים את הקערה או התבנית הגדולה בניילון נצמד. מרככים את גלידת הפסיפלורה בערבול במיקסר. מצפים את הקערה הגדולה בגלידת הפסיפלורה בעזרת כף. מניחים את קערת גלידת הווניל בקערה הגדולה ומקפיאים.

המרנג

1. מקציפים את החלבונים והסוכר עד קבלת קצף קשה.
2. מסננים את אבקת הסוכר על הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
3. מזלפים מהקצף נשיקות מרנג על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כשעתיים בתנור שחומם מראש ל-90 מעלות.

הקולי פסיפלורה, מנגו ויסמין

1. מרתיחים את כל המרכיבים ומבשלים ברתיחה במשך כמה דקות. מסננים ושומרים בקירור.

ההרכבה

1. מוציאים את הקערות מהמקפיא, שולפים את הניילון הנצמד ומדביקים את נשיקות המרנג על העוגה.
2. חותכים את העוגה בסכין חמה ומגישים עם רוטב הקולי.

ושרין – עוגת גלידה צרפתית עם מרנג | צילום: שרית גופן
ושרין – עוגת גלידה צרפתית עם מרנג | צילום: שרית גופן

 

למתכונים נוספים של קינוחי גלידה

1. כדור שוקולד לבן עם סורבה אשכוליות
2. פחזניות נוגט במילוי וניל ואגוזי לוז 
3. בראוניז עם גנאש נוגט, גלידת וניל ופקאן
4. מקרון ורדים עם גלידת וניל ופירות יער

צילום שרית גופן | סטיילינג ענת לבל | מתכון אור חורי, דלידה