ממתק רוקי רואד

ממתקי רוקי רוד | צילום: נגה אדמית
ממתקי רוקי רוד | צילום: נגה אדמית

ללא ביצים, סוכר או חלב. בלי להשתמש במיקסר או אפייה – נמצא המתכון המושלם לעצלנים ולבעלי הגבלות תזונתיות

88 שיתופים | 132 צפיות

ממתק מהמטבח האמריקאי עם כל כך הרבה גרסאות שאפשר ללכת בו לאיבוד. מבחינתי זהו השילוב המושלם של שוקולד, אגוזים ומרשמלו. ממתק לילדים גדולים.

הוא כל כך קל להכנה שדי מביך לומר שיש מתכון כתוב עבורו, אבל דעו שמעבר לקלות ההכנה אין בו ביצים, לא מוצרי חלב, אין בו קמח והוא ללא אפייה (צריך מיקרוגל אבל בקטנה). הוא כמעט טבעוני, אבל בארץ נורא קשה עד בלתי אפשרי למצוא מרשמלו טבעוני. כרגע הוא מתאים לרגישים לגלוטן וללקטוז.

מרכיבים:

350 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו)

2 כוסות מרשמלו (מיני מרשמלו. אם שלם אז לגזור לשניים)

כוס 1 אגוזים לפי בחירתכם

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד במיקרו כ-20 שניות בכל פעם עד להמסה מלאה.

2. בקערה בינונית מניחים את המרשמלו והאגוזים.

3. מרגע שהשוקולד מוכן צריך לעבוד מהר: מכינים מראש תבנית שטוחה עם נייר אפייה בהישג יד.

4. ברגע שהשוקולד מוכן, מוזגים על תערובת המרשמלו והאגוזים ומערבבים מהר.

5. מוזגים לתבנית ומנסים ליישר את פני השטח (זה לא יצא מושלם וזה היופי שבממתק.)

6. מניחים לתערובת להתקשות בטמפרטורת החדר ובעזרת סכין חדה חותכים לחתיכות גסות אבל לא גדולות מידי.

7. שומרים בקופסא אטומה.

טיפים/ גיוונים:

1. אם ילדים קטנים אוכלים מהממתק אפשר להחליף את האגוזים בפיצפוצי אורז, קורנפלקס, עדשים צבעוניות, שיברי גליליות ועוד. כל מה שהוא פריך ומתאים לגיל הילדים.

2. למרות שהשוקולד הוא מריר הממתק יוצא מתוק. אם בכל זאת לא אוהבים שוקולד מריר אפשרלהשתמש באותה כמות של שוקולד חלב או לעשות חצי כמות מריר וחצי כמות חלב.

לבלוג ריח של בית