מתכונים צמחוניים למנגל

מתכונים צמחוניים למנגל | צלם: דניאל לילה
מתכונים צמחוניים למנגל | צלם: דניאל לילה

לכל אחד מגיע למנגל לפחות אורח צמחוני אחד; אז כדי שהוא לא ירגיש מקופח בחג הבשר, אספנו עבורכם את המתכונים הצמחוניים הכי שווים על האש

88 שיתופים | 132 צפיות

1. ירקות שורש על ענף רוזמרין


מצרכים:

1 קולורבי
1 זוקיני ירוק
1 זוקיני צהוב
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
15 עגבניות שרי
10 פטריות שמפניון קטנות
10 ענפי רוזמרין עבים וגדולים
3 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח גס

אופן הכנה:

א. מנקים את החלק התחתון של ענפי הרוזמרין מעלים, משאירים את העלים רק בחלק העליון של הגבעול.

ב. חותכים את הזוקיני, הפלפלים והקולורבי לקוביות , מוסיפים לקערה גם עגבניות שרי שלמות , פטריות ומתבלים בשמן זית פלפל ומלח.

ג. משחילים את הירקות על ענפי הרוזמרין, ירק מכל סוג ומניחים על האש לצליה קלה.

ד. שומרים שהירקות ישארו קראנצ'ים ולא שרופים מידי.

2. קבב סויה על מקל קינמון

מצרכים:

1כוס פתיתי סויה
1 כוס מים רותחים
1/2 קילו דלעת
כפית פפריקה
כפית כמון
2כפיות מלח
1 כפית סוכר
קמצוץ צ'ילי
4שיני שום
2כפות שמן זית
10מקלות קינמון שלמים

אופן הכנה:

א. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים שיני שום קצוצות ומצרפים את הדלעת מגוררת בפומפיה.

ב. מוסיפים את התבלינים ומבשלים על אש נמוכה עד שהדלעת מתרככת כ 10 דקות.

ג. מוסיפים את שבבי הסויה, 1 כוס מים ומערבבים ומורידים מהאש.

ד. מקררים את התערובת ויוצרים קבבים על מקלות הקינמון.

ה. מניחים על המנגל לכ-5 דקות מכל צד.

3. שיפודי טופו אסיאתיים על גבעולי עשב לימון

מצרכים:

כפות שמן זית
1 בצל גדול
3שיני שום
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
קמצוץ צ'ילי
2כפות שמן שומשום
1סלק גדול מגורר בפומפיה
חבילה טופו
ביצה אחת
1/3 כוס פירורי לחם (מומלץ שארית מאתמול של לחם קמח מלא יבש טחון במג'ימיקס)
2כפות כוסברה קצוץ
2כפות סויה
מיץ מלימון אחד
גבעולי עשב לימון גדולים

אופן הכנה:

א. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים בצל קצוץ עד להזהבה. מצרפים את השום הקצוץ, הג'ינג'ר ואת הסלק המגורר ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות עד שהסלק מתרכך.

ב. מכבים את האש, מוסיפים את הטופו המגורר ומתבלים בצי'לי, סויה, שמן שומשום ומיץ לימון.

ג. מעבירים לקערה , מקררים, מוסיפים ביצה אחת, 1/3 כוס פירורי לחם מוסיפים עלי הכוסברה הקצוצים ויוצרים קציצות על גבי גבעולי העשב לימון.

ד. שמים על המנגל לכ-7 דקות מכל צד.

4. כדורי ירקות פריזיאן ברשת ברזל ברוטב חמוץ מתוק

מצרכים:

1 סלק
1 קולורבי
סלסלת עגבניות שרי
1 זוקיני ירוק
1 זוקיני כתום
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גס

רוטב חמוץ מתוק:
3 כפות סויה
4 כפות חומץ
5 כפות סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות רסק
1 כף קורנפלור

אופן הכנה:
א. בעזרת כף פריזיאן מוצאים מתוך הירקות עיגולים כמה שיותר. מומלץ להשתמש בירקות עם הקליפות כדי להרויח צבעוניות וסיבים.

ב. את כל העיגולים מכניסים לסלסלת ברזל (מה שיש בבית ואפשרי לשים על מתקן ברביקיו. מוסיפים שמן זית, מלח פלפל , מערבבים ושמים על המתקן.

ג. במקביל מכינים את הרוטב חמוץ מתוק:

1. מחממים בסיר את כל הרכיבים למעט הקורנפלור.
2. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים בכלי נפרד.
3. מוסיפים לאט לאט לסיר ומערבבים עד שמסמיך.

5. סטייק פורטובלו בפסטו עשבים

מצרכים:

10 פטריות פורטובלו גדולות וטריות
3 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור

לפסטו:
צרור בזיליקום
100 גרם צנוברים או אגוזים אחרים שאוהבים
1/3 כוס שמן זית
1 שן שום
1 מיץ מלימון אחד
כפית מלח
אופציה: 2 כפות פרמז'ן מגורר

אופן הכנה:

א. מערבבים את הפטריות בקערה עם שמן זית מלח ופלפל.

ב. שמים על הברביקיו ל 5 דקות בכל צד.

ג. מורידים מהאש ושמים על מגש הגשה.

ד. במקביל, מכניסים למעבד מזון בזיליקום, צנוברים, שום , לימון , מלח וגבינה מגוררת.

ה. מפעילים את מעבד המזון בפולסים תוך כדי הזלפת השמן זית עד לקבלת מרקם אחיד.

ו. בכפית מורחים מעט פסטו על כל פטריה וזוללים.