סושי כחול-לבן

לקחנו את הלהיט היפני ששינה את חיינו והראנו לו את הצד הישראלי של האצה. סושי מחומרי גלם ישראליים

88 שיתופים | 132 צפיות

מהו המאכל הכי רחוק מישראליות שהגיע לארץ בשנים האחרונות? תשאלו עשרה אנשים ותשעה מיד יגידו מיד "סושי". העשירי כנראה לא היה כאן כבר עשר שנים. זה התחיל במעקמי אף שזעקו על הפלצנות, אבל דעת הקהל השתנתה מהר מאוד ונסחפה בסדנאות לגלגול סושי, בכלים וחומרי גלם ייעודיים מהמזרח הרחוק ואפילו בסקר שהצביע על תל-אביב כמעצמת סושי אמיתית, עם יותר סושיות לנפש מאשר בלונדון, בפריז ובאמסטרדם (רק את טוקיו אנחנו עוד רחוקים מלנצח, תודה לאל).

דג, אבוקדו, גזר – את התוספות המסורתיות לסושי לא תמצאו בכתבה הזו. במקום זאת פנינו לשף שחף שבתאי ב-Minna Tomei כדי שיגייר עבורנו את הסושי ויתאים אותו קצת יותר למטבח הישראלי, עם פירות יבשים, בשר טחון, תפוחי אדמה, גבינה ופלאפל. זה הזמן להפתיע את החבר'ה בזמן המנגל השנתי בפארק עם סושי תוצרת בית – וישראלי למהדרין.

אורז בסיסי לסושי

כשר, פרווה, קל, מהיר

אורז לסושי אפשר למצוא בחנויות המתמחות וברוב רשתות השיווק.

החומרים ל-15 גלילים:

  • 500 גר' אורז לסושי
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפיות מלח
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • ½2 כפות סוכר
  • 1 כף סאקה

אופן הכנה:

  1. שוטפים היטב את האורז במים קרים במשך כמה דקות.
  2. מניחים את האורז בסיר, מוסיפים מים ומלח ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.
  3. מבשלים יחד בסיר, חומץ אורז, סוכר וסאקה, עד שהסוכר נמס. כשהאורז מוכן שופכים עליו את התחמיץ ומערבבים בזהירות כדי לא למעוך את האורז.

אינארי פלאפל ופלפלים

כשר, פרווה

אינארי הם כיסוני טופו שאפשר לרכוש בחנויות המתמחות או במכולות הסיניות.

החומרים ל-4 מנות:

לפלאפל:

  • 60 גר' גרגרי חומוס
  • 20 גר' שעועית לבנה
  • פטרוזיליה קצוצה, לפי הטעם
  • כוסברה קצוצה, לפי הטעם
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

למטבוחה:

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 עגבניות
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל אדום חריף
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

הפלאפל:

  1. משרים את החומוס והשעועית לילה מראש. מסננים ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך.
  2. טוחנים את הקטניות במעבד מזון עם שאר החומרים למחית. מצננים מעט.
  3. מגלגלים לכ-25 כדורים קטנים מאוד ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

המטבוחה:

  1. מטגנים בשמן בצל ושום עד השחמה.
  2. מוסיפים עגבניות ופלפלים ומבשלים על אש קטנה עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים מלח ופלפל.
  3. מכניסים לתחתית האינארי אורז לסושי, ממלאים כ-1/3 אינארי. מעליו מכניסים 3 כדורי פלאפל. טובלים ברוטב לפי הטעם.

סושי פירות יבשים

כשר, פרווה, קל, מהיר

החומרים לגליל אחד:

  • 2 תמרים לחים
  • 2 שזיפים מיובשים, מגולענים
  • 2 כפות שקדים, קלויים וטחונים
  • 1 אצת נורי
  • 80 גר' אורז סושי מוכן
  • 1 כף צימוקים

אופן ההכנה:

  1. קוצצים תמרים, שזיפים ושקדים ומערבבים.
  2. פורסים אצה על מחצלת ומניחים מעל את האורז והפירות היבשים. מגלגלים ופורסים.
  3. מניחים צימוק על כל יחידה ומגישים.

סושי בורקס

כשר, חלבי, קל, מהיר

החומרים לגליל אחד:

  • 1 תפוח אדמה, מבושל ומעוך
  • מעט עירית, קצוצה
  • 1 פטריית פורטבלו, פרוסה לרצועות
  • שמן לטיגון
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל לבן
  • 1 אצת נורי
  • 80 גר' אורז סושי מוכן
  • 1 כף גבינה מלוחה
  • 3 פרוסות בטטה בעובי ½1 ס"מ, מאודה

אופן הכנה:

  1. מערבבים מחית תפוח אדמה ועירית.
  2. מקפיצים את רצועות הפטרייה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  3. פורסים אצה על מחצלת, ממלאים במחית תפוח אדמה, פורטבלו, אורז, גבינה ובטטה. מגלגלים לגליל ופורסים.

סושי קבב

כשר, בשרי, קל, מהיר

החומרים לגליל אחד:

  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • שמן לטיגון
  • 300 גר' בשר בקר טחון מעורבב עם שומן כבש
  • 2 כפיות פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון טחון
  • 2 כפיות גרגירי כוסברה, כתושים
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 1 אצת נורי
  • 70 גר' אורז לסושי מוכן

אופן ההכנה:

  1. מאדים במחבת בצל ושום בשמן עד השחמה. מוסיפים בשר ומטגנים עד שמשנה צבע. מתבלים ומסירים מהאש.
  2. פורסים אצה על מחצלת וממלאים באורז ובתערובת הבשר. מגלגלים ופורסים.

סושי לביבות תירס

כשר, חלבי

החומרים ל-6 לביבות:

  • 2 פחיות שימורים גרגרי תירס
  • 4 גזרים, מגוררים
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 1/3 כוס חלב
  • 100 גר' קורנפלור
  • 1/4 כוס מים
  • 100 גר' אורז סושי מוכן
  • 1 אצת נורי
  • 1/2 כוס פחות כף מים
  • 200 גר' קמח טמפורה
  • 300 גר' פנקו

אופן ההכנה:

  1. קוצצים גס את גרגרי התירס ומערבבים עם הגזר. מוסיפים מלח, פלפל, חלב, קורנפלור ומים.
  2. יוצרים קציצות מהתערובת, מחממים שמן עמוק ומטגנים קלות בלבד.
  3. פורסים אצה, מניחים מעל אורז וקציצות זו לצד זו. מקפלים לשתיים וחותכים כריבוע.
  4. שופכים מים על הקמח תוך כדי ערבוב עד הסמכה.
  5. טובלים את האצה בפנקו ובטמפורה ומטגנים בשמן עמוק. מוציאים ופורסים.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה