סטומפ – פירה בלגי

הסטומפ - פירה תפוחי אדמה וירקות שורש במרקם גס – הוא מנה מסורתית של המטבח הבלגי. קבלו מתכון שמשדרג את הפירה המוכר והאהוב

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-4 מנות:

1 כרשה, חתוכה גס

3 גזרים, קלופים וחתוכים גס

1 בצל סגול גדול, קלוף וחתוך גס

6 תפוחי אדמה גדולים, קלופים

1 כף שום כתוש

1/3 כוס שמן זית (או 100 גר' חמאה)

1 כפית מלח

* הסטומפ פרווה (או חלבי, בגרסת החמאה). ההגשה בצד נקניקיות תהפוך את המנה לבשרית (וללא כשרה, אם נעשה שימוש בחמאה)

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את כל הירקות בסיר עם מים. מנמיכים את האש ומבשלים עד ריכוך מלא.
2. מסננים את הירקות ומועכים אותם לפירה. מוסיפים את השום, שמן הזית (או החמאה) והמלח.

הצעת הגשה: מגישים בצד נקניקיות שמנמנות צלויות למידה הרצויה וחרדל דיז'ון.