עוגיות אגוזים ושקדים

מתכון קל להכנה לעוגיות אגוזים ושקדים. זהירות, זה ממכר

88 שיתופים | 132 צפיות

קל, כשר, פרווה

העוגיות טובות ופריכות יותר יום לאחר ההכנה. יש לשמור אותן בכלי אטום היטב.

החומרים לכ-45 עוגיות:

  • 100 גר' שקדים
  • 200 גר' תערובת אגוזים (מלך/לוז/בוטנים)
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 כוסות סוכר
  • 4 חלבונים
  • ½1 כוסות קמח
  • אבקת סוכר, לזרייה

אופן ההכנה:

  1. קולים את השקדים, האגוזים והמלח במחבת יבשה ומקררים.
  2. טוחנים במעבד מזון את השקדים והאגוזים. מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הסוכר, החלבונים והקמח עד שמתקבל בצק רך. מעבירים למקרר לשעתיים.
  3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים מעט מכדור פינג-פונג, בידיים רטובות, ומניחים ברווחים גדולים על גבי נייר אפייה. זורים בנדיבות אבקת סוכר בעזרת מסננת.
  4. אופים את כדורי הבצק במשך כ-15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור (העוגיות עדיין רכות והן יתקשו כשיתקררו). מצננים לחלוטין בתבנית ומעבירים לכלי אטום.

משדרגים: החליפו 1/3 כוס מתערובת האגוזים בבראס (אגוזי לוז מסוכרים וקצוצים). אפשר להשיג בחנויות המתמחות.