עוגיות אגוזים טחונים

צלם: קדם צלמים
צלם: קדם צלמים

מחפשים נשנוש עם ניחוח ביתי? קבלו מתכון לעוגיות אגוזים נפלאות

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, חלבי

מצרכים:

החומרים:

  • 2 כוסות (300 גר') קמח
  • 1/2 כוס (125 גר') סוכר
  • 1/3 כוס (50 גר') קורנפלור
  • 250 גר' חמאה מלוחה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ⅓1 כוסות (200 גר') אגוזי לוז, קלויים וטחונים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח, הסוכר והקורנפלור בקערת מעבד מזון. מוסיפים את קוביות החמאה והווניל. מעבדים בפולסים עד קבלת פירורים. מוסיפים את האגוזים ומעבדים עד קבלת כדור בצק. מחלקים את הבצק לשניים, מכסים כל חלק בניילון נצמד ומצננים במשך כחצי שעה במקרר.

2. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה. קורצים עוגיות בצורה הרצויה. מניחים את העוגיות על תבניות מרופדות בנייר אפייה ומצננים במקרר לפני האפייה. אין צורך לרווח בין העוגיות, במהלך האפייה הן שומרות על צורתן.

3. אופים את העוגיות במשך כ-15 דקות בתנור (טורבו) שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים. מעבירים לקופסה אטומה. אפשר לשמור במקפיא עד ההגשה.

טיפ: מומלץ לשמור עוגיות אפויות במיכלים סגורים היטב, עדיף במקפיא. מגישים אותן מבלי להפשיר מכיוון שהן מתרככות מעט תוך כמה דקות.